Ικανοποιημενοι και υπερ της συνεχειας της «Λευκης Νυχτας» δηλωνουν οι επαγγελματιες

Καλύτερη και δυναμικότερη η φετινή διοργάνωση σε σχέση με τις παρελθούσες

Η Λευκή νύχτα της Κομοτηνής, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, παρά την αναβολή της σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία σύμφωνα με την πλειοψηφία των καταστηματαρχών της πόλης.  Από τις 7 το απόγευμα πολλοί κάτοικοι αλλά και επισκέπτες ανταποκρίθηκαν στην γιορτινή ατμόσφαιρα της ημέρας, πυκνώνοντας την παρουσία τους όσο περνούσε η μέρα. Οι δελεαστικές προσφορές και εκπτώσεις των μαγαζιών έπεισαν πολύ κόσμο να κάνει έστω και μικρές αγορές, συμμετέχοντας στο εύθυμο καταναλωτικό κλίμα. Η φετινή Λευκή Νύχτα χαρακτηρίστηκε εξίσου δυναμική με την περσινή και οι επιχειρηματίες του τόπου ευελπιστούν ο θεσμός αυτός να διατηρηθεί με το ίδιο θετικό πρόσημο και την επόμενη χρονιά.

Ροδόπη Ίτσα: «Η Λευκή Νύχτα εκπληρώνει με επιτυχία τον στόχο της»

Ειδικότερα, όπως εκτίμησε η κ. Ροδόπη Ίτσα, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Arte Maxima Wedding η Λευκή Νύχτα εκπληρώνει με μεγάλη επιτυχία τον στόχο της για την τόνωση της αγοράς. «Προσπαθούμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του, να γιορτάσουμε όλοι μαζί και να τους βάλουμε στα μαγαζιά μας, με τις ειδικές εκπτώσεις και προσφορές. Βοήθησε βέβαια και η βραδιά που ήταν υπεροχή και βγήκαν έξω πολύ περισσότεροι. Ο κόσμος τολμάει και αγοράζει, έστω ένα μικρό δώρο για τον εαυτό του, λόγω της ημέρας. Ελπίζουμε η βραδιά να έληξε με το επιθυμητό αποτέλεσμα για όλους», τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά.

Στην κορυφή των επιλογών τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη

Τα καταστήματα οικιακών και ηλεκτρικών ειδών κέντρισαν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών γεγονός που καταγράφηκε και στον φωτογραφικό φακό του «ΠτΘ» αλλά και από σχόλια επαγγελματιών του εν λόγω κλάδου. «Οι τιμές μας είναι πολύ καλές και γίνονται εξτρά εκπτώσεις για να συμπαρασταθούμε στην γιορτινή ατμόσφαιρα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Γανίτης, υπεύθυνος στο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών «Euronics».
 

Η εμπορική επιτυχία της νύχτας ήταν πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον κ. Βαγγέλη Δεληγιαννούδη, υπεύθυνο του υποκαταστήματος Κωτσόβολος Κομοτηνής. «Έχει επανέλθει το χαμόγελο στους πελάτες μας και σε όλο τον κόσμο. Παρότι αναβλήθηκαν οι εκδηλώσεις,  η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από ό,τι περιμέναμε. Το εμπορικό κομμάτι πήγε πέρα του δέοντος καλά», όπως εκτίμησε ο ίδιος.

Σμαράγδα Λεοντή: «Η Λευκή Νύχτα έχει νόημα να γίνεται»

«Οι δελεαστικές προσφορές τράβηξαν από νωρίς την κίνηση του κόσμου στην αγορά», δήλωσε από την πλευρά της η κ. Σμαράγδα Λεοντή υπεύθυνη του καταστήματος Ύπνος Project, που μάλιστα κέντρισε το ενδιαφέρον των καταναλωτών παρουσιάζοντας στον εξωτερικό του χώρο ένα νέου υβριδικό στρώμα, υπενθυμίζοντας την αξία των καλών και καινοτόμων προϊόντων ύπνου. Η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη από την προσέλευση του κόσμου, υπογραμμίζοντας πως όπως αποδείχθηκε «η Λευκή Νύχτα έχει νόημα να γίνεται».
 

Γιώργος Κασάπης: «Η καλύτερη μέχρι στιγμής διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού στην Κομοτηνή»

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο κ. Γιώργος Κασάπης, ιδιοκτήτης του ομώνυμου καταστήματος ανδρικών ενδυμάτων, Kasapis Collections. Ο ίδιος στάθηκε στην ανταπόκριση του κόσμου για 5η συνεχόμενη χρονιά της διοργάνωσης, εξηγώντας πως των αγορών προηγήθηκε και έρευνα αγοράς.  Η φετινή διοργάνωση σύμφωνα με τον ίδιο ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών, ενώ ευχήθηκε «κάθε χρόνο να είναι και καλύτερα».

Παναγιώτης Τζεβελεκίδης: Πρόταση για μεταφορά της Λευκής Νύχτας την Άνοιξη

 

Τα λεγόμενα του κ. Κασάπη για την αυξημένη κίνηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης του Πολυκαταστήματος «Welcome Stores Τζεβελεκίδης» Παναγιώτης Τζεβελεκίδης, κάνοντας λόγο για αύξηση της τάξεως του 10-15% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ο ίδιος είχε κάνει την προετοιμασία του ετοιμάζοντας και διακινώντας ενημερωτικό υλικό τις προηγούμενες της διοργάνωσης ημέρες, γνωστοποιώντας στο ευρύ κοινό τις προσφορές της εν λόγω ημέρας.
 
Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την προσέλευση και τις αγορές του κόσμου εξηγώντας ωστόσο πως παρά την αρχική έκπληξη για την αναβολή και εν τέλει την αλλαγή της ημερομηνίας της Λευκής Νύχτα η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και «πέραν της κίνησης βγήκε δουλειά και για τις επόμενες ημέρες».
 
Ο κ. Τζεβελεκίδης μάλιστα με αφορμή και την συνέχιση του θεσμού κατέθεσε την πρόταση η επόμενη Λευκή Νύχτα να «μεταφερθεί» χρονικά στους ανοιξιάτικους μήνες, ενδεχομένως τον Απρίλη, με στόχο τόσο την «καταπολέμηση» των προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει μία ενδεχόμενη κακοκαιρία, όσο και την ενίσχυση της αγοράς σε μήνες που η κίνηση βαίνει μειούμενη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.