Η Make Up Artist, Ελενη Μωραιτη, στην Εβδομαδα Μοδας στο Μιλανο

Στο Μιλάνο της Ιταλίας ήταν στραμμένα για μια εβδομάδα τα μάτια των απανταχού εραστών της ομορφιάς και της μόδας, με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας, που διοργανώθηκε κατά τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Τα μεγαλύτερα ονόματα της ιταλικής και διεθνούς σκηνής στο χώρο της μόδας έδωσαν το «παρών» σε μια ανεπανάληπτη γιορτή ομορφιάς, παρουσιάζοντας και δημιουργώντας τις νέες τάσεις του φετινού καλοκαιριού και του ερχόμενου χειμώνα. Παρούσα και συμμετέχουσα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή και η συμπολίτισσά μας, κ. Ελένη Μωραΐτη, υπεύθυνη στο Studio ομορφιάς Beauty Star της πόλης μας. Αν και η προσβασιμότητα σε εκδηλώσεις ενός τόσο μεγάλου γεγονότος, παγκόσμιας εμβέλειας, είναι φυσικό να μην αποτελεί προνόμιο για τον καθένα, η ίδια, όχι μόνο είχε τη δυνατότητα τελικά να τις παρακολουθήσει, αλλά κατάφερε να βρεθεί και στα παρασκήνια των επιδείξεων, εκεί, δηλαδή, που εφαρμόζονται στην πράξη τα μυστικά ομορφιάς των μεγάλων δημιουργών του χώρου και να αποκομίσει σίγουρα πλούσια εφόδια, που μπορεί να εφαρμόσει και στη δουλειά της. Η ίδια μίλησε στον ΠτΘ για αυτήν της την πρωτόγνωρη εμπειρία, για τα πρόσωπα, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, και για τις πολύτιμες γνώσεις, που αποκόμισε.

ΠτΘ: Κ. Μωραΐτη, είχατε τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχετε στο Fashion Week του Μιλάνου, ενώ φαντάζομαι ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να συμμετάσχει σε αυτό το γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας μια Make Up Artist από την Κομοτηνή. Με ποιον τρόπο τελικά το καταφέρατε;
Ε.Μ.:
Πραγματικά συμμετείχα στο Fashion Week στο Μιλάνο, πράγμα που όπως είπατε δεν είναι καθόλου εύκολο. Εκείνη την εβδομάδα στο Μιλάνο παρουσιάζουν τη δουλειά τους όλοι οι κορυφαίοι σχεδιαστές μόδας και συμμετέχουν από κάθε χώρο οι σπουδαιότεροι παγκοσμίως, όπως μοντέλα, Make Up Artist και κομμωτές. Είναι γνωστό ότι το Μιλάνο μαζί με το Παρίσι και την Νέα Υόρκη δίνουν την κατεύθυνση για το τι θα φορεθεί σε όλον τον κόσμο. Επομένως, η συμμετοχή σε ένα τέτοιο γεγονός είναι πολύ δύσκολη. Εμένα με βοήθησε η γνωριμία και η συνεργασία μου με την Nina Garlushko, η οποία είναι μια από τις κορυφαίες Make Up Artist στον κόσμο και την δουλειά της είχαμε την ευκαιρία να δούμε κι εμείς εδώ στην Κομοτηνή, πριν από λίγο καιρό, στην εκδήλωση που διοργανώσαμε στο Arcadia με την Κατερίνα Στικούδη.

ΠτΘ: Σε ποιες εκδηλώσεις καταφέρατε να παραστείτε;
Ε.Μ.:
Καταρχάς είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος σε επιμορφωτικά σεμινάρια που οργάνωσε η «Up To Date» Fashion Academy Μιλάνο, που είναι μια κορυφαία σχολή, όσον αφορά τον κόσμο της μόδας. Ενημερωθήκαμε, λοιπόν, για τις νέες τάσεις του μακιγιάζ «Καλοκαίρι 2011» και «Χειμώνας 2012». Ταυτόχρονα παρακολουθούσαμε και επιδείξεις μόδας, που γίνονταν καθημερινά, ενώ είχα την ευκαιρία να παραστώ και στην ετοιμασία στα backstage. Παρακολούθησα τις επιδείξεις των Roccobarocco, Krizia, Via delle Perle και Aigner, ενώ είχα και την ευκαιρία να δω από κοντά μεγάλους καλλιτέχνες του μακιγιάζ την ώρα της δουλειάς τους. Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την ενεργή συμμετοχή μου του χρόνου στο Fashion Week του Μιλάνου, που είναι πλέον ένα πραγματοποιήσιμο όνειρο. Είναι πολύ δύσκολο με την πρώτη παρουσία του να σταθεί κάποιος εκεί. Άλλωστε το να εργαστεί κανείς στο Fashion Week του Μιλάνου είναι για όλους τους ανθρώπους του χώρου «όνειρο ζωής» και ανεπανάληπτη εμπειρία, κάτι μαγικό. Θα πρέπει κανείς να το ζήσει για να καταλάβει τι εννοώ.

ΠτΘ: Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο Μιλάνο, εκτός από τη Nina Garlushko, με ποια άλλα ονόματα του χώρου συνεργαστήκατε;
Ε.Μ.:
Όπως σας είπα, στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου συμμετέχουν όλα τα μεγάλα ονόματα της μόδας παγκοσμίως και έτσι είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ με τις make up artist Cosetta Giorgetti και Micol Daniela Cisterna, τον στυλίστα και δάσκαλο της ιστορίας των ρούχων και του stylist ανά τους αιώνες, Σάμουελ, αλλά και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Fashion Week του Μιλάνου, Giulianna. Επίσης, ιδιαίτερη ήταν η γνωριμία μου με το επίσημο μοντέλο του Jean Paul Gaultter για το άρωμα “classique”, Michelle Buswell.

ΠτΘ: Τι αποκομίσατε από αυτή τη σπουδαία εμπειρία σας;
Ε.Μ.:
Πιστεύω ότι για κάθε επαγγελματία η συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις και οι γνωριμίες, που κάνει, είναι χρήσιμα και ωφέλιμα, διότι βελτιώνεται συνεχώς, ώστε να καταφέρνει να αναβαθμίσει προς τον πελάτη τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Για μένα ήταν μια σπουδαία και μοναδική εμπειρία, ένα όνειρο, που πάντα ήθελα να ζήσω. Εκτός, λοιπόν, της ηθικής ικανοποίησης από την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου, τις γνωριμίες και τις επαφές τις οποίες έκανα και που σίγουρα ανοίγουν μπροστά μου νέους δρόμους, ενημερώθηκα από «πρώτο χέρι» για τις νέες τάσεις του μακιγιάζ, για το «Καλοκαίρι 2011»-«Χειμώνα 2012». Οι πελάτισσές μας να είναι σίγουρες ότι ερχόμενες σε εμάς, θα έχουν τη φροντίδα, που ταιριάζει στο προσωπικό τους στυλ και μέσα από τις τελευταίες κάθε φορά τάσεις, που είναι στη μόδα, θα αναδεικνύουμε τη θηλυκότητά τους.

ΠτΘ: Είχατε την ευκαιρία να ζήσετε, μέσα από αυτήν την εμπειρία, τη γυναικεία ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο. Ποιο είναι το μήνυμα, που θέλετε να στείλετε στις γυναίκες της περιοχής μας;
Ε.Μ.:
Το μήνυμα, που θέλω να στείλω, είναι ότι για κάθε γυναίκα σήμερα, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι εύκολο, αν το θελήσει, να δείχνει πάντοτε, κάθε στιγμή της ημέρας, όμορφη, κομψή, σέξι και επιθυμητή. Αρκεί να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που σήμερα έχει στη διάθεσή της. Αυτό είναι εύκολο και σχετικά οικονομικό. Και εμείς πάντα θα είμαστε κοντά της όταν μας χρειαστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.