Η κομμωτικη ως τεχνη και επαγγελματικη διεξοδος για τους νεους

Μεράκι, όρεξη για δουλειά και ένα προφίλ καλλιτέχνη προσαρμοσμένο στους κανόνες της κομμωτικής τέχνης, αυτά είναι τα βασικά εφόδια για να μπει ένας νέος στον επαγγελματικό στίβο στο χώρο της κομμωτικής. Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων ο καταξιωμένος στο χώρο κ. Σάκης Νταντανίδης, κατά την έναρξη ενός νέου φιλόδοξου και πολλά υποσχόμενου εγχειρήματός του στην πόλη μας. Ο λόγος για την ίδρυση σχολής κομμωτικής, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, μέσω της οποίας ο κ. Νταντανίδης προσδοκά να μεταδώσει σε νέους ανθρώπους όλες τις σύγχρονες τεχνικές γύρω από την τέχνη της κομμωτικής, εμφυσώντας τους παράλληλα την προσωπική του φιλοσοφία που του έχει αποφέρει επιτυχία και αναγνώριση εδώ και μια 25ετία περίπου. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1- SAKIS ACADEMY, όπως είναι η πλήρης ονομασία της σχολής, στεγάζεται στην οδό Παρασίου 4, πάνω από τα ΕΛΤΑ, δίπλα από το κομμωτήριο που διατηρεί ο κ. Νταντανίδης με τη σύζυγό του, κ. Ειρήνη Ανανιάδου.

Στην προχθεσινή τελετή εγκαινίων, τον αγιασμό της οποίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, παραβρέθηκαν συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι του ζευγαριού, καθώς επίσης ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, και η συνάδελφος του κ. Νταντανίδη στο δημοτικό συμβούλιο, κ. Αφροδίτη Καρελιάδου. Οι ευχές όλων συνοψίζονταν στο να μεταδώσουν με επιτυχία οι ιδιοκτήτες της σχολής το απαύγασμα της πολύχρονης εμπειρίας τους στους σπουδαστές, ανοίγοντάς τους, σε μια δύσκολη εποχή, μία δίοδο για επαγγελματική καταξίωση και καριέρα.

Σάκης Νταντανίδης «Η φιλοσοφία μας, μας βοηθά να γνωρίζουμε τις νέες τάσεις της μόδας πρώτοι και αυτό ακριβώς θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα νέα παιδιά»

Αυτή ακριβώς ήταν και η διαβεβαίωση, που έδωσε μιλώντας στον «ΠτΘ», ο κ. Σάκης Νταντανίδης, ο οποίος από τότε που πρωτοασχολήθηκε με το χώρο της κομμωτικής, καταφέρνει να βρίσκεται πάντοτε στην «πρώτη γραμμή» της μόδας, φέρνοντας στην περιοχή μας τάσεις και τεχνικές που φτάνουν πολύ αργότερα στην Ελλάδα από το εξωτερικό. «Πραγματικά το αντικείμενό μας εξελίσσεται», τόνισε, επισημαίνοντας ότι «τη μόδα πρέπει να την ακολουθείς, αλλά όχι να σε προσπερνά». «Όλη αυτή η φιλοσοφία μας βοηθά να γνωρίζουμε τις νέες τάσεις της μόδας πρώτοι», επισήμανε, «και αυτό ακριβώς θέλουμε να το μεταλαμπαδεύσουμε και στα νέα παιδιά».

«Εμείς θα θέλαμε από εδώ να βγάζουμε τους καλύτερους»

Σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές διεξόδους, που προσφέρει γενικά η κομμωτική, κάτι που αποτελεί βασικό ζητούμενο σήμερα για τους νέους ανθρώπους, ο κ. Νταντανίδης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια δουλειά με μέλλον, αλλά και για μια δουλειά, που θα διακριθούν οι καλύτεροι. «Εμείς λοιπόν θα θέλαμε από εδώ να βγάζουμε τους καλύτερους», επισήμανε. Τα μηνύματα, μάλιστα, είναι ήδη ενθαρρυντικά προς αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που τεκμαίρεται από την πολυετή συνεργασία του κ. Νταντανίδη με τον ΟΑΕΔ. «Επειδή συνεργαζόμαστε με τον ΟΑΕΔ πάρα πολλά χρόνια και είχαμε εδώ μαθητευόμενους», σημείωσε, «τα παιδιά που έχουν περάσει από εμάς έχουν ανοίξει δικά τους πετυχημένα κομμωτήρια ή εργάζονται σε άλλες πόλεις και γίνονται ανάρπαστοι».

Πιστοποιημένοι τίτλοι σπουδών για άμεση έξοδο στην αγορά εργασίας

Πλέον η ειδοποιός διαφορά με τη λειτουργία της νέας σχολής, είναι ότι οι σπουδαστές που θα αποφοιτήσουν, πέρα από τα πολύτιμα εφόδια γνώσης και φιλοσοφίας, που θα αποκτήσουν, θα λάβουν επίσης πιστοποιημένους από το ελληνικό κράτος τίτλους σπουδών, με αποτέλεσμα να μπορούν να ασκήσουν άμεσα το επάγγελμα και με την παρέλευση δύο ετών εργασίας να ανοίξουν το δικό τους κομμωτήριο. Σε αντίθεση μάλιστα με άλλες σχολές ή κολέγια, όπου διδάσκεται η τέχνη της κομμωτικής, η σχολή SAKIS ACADEMY προσφέρει πιστοποίηση και δυνατότητα εισόδου στην αγορά εργασίας σε πολύ σύντομο διάστημα, συγκεκριμένα μετά από έναν χρόνο σπουδών.

 

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα με τους πρώτους σπουδαστές της σχολής ξεκίνησαν ήδη από χθες, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν υπάρχει μέριμνα να είναι μικρά σε αριθμό σπουδαστών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.