Η JTI για 2η χρονια στις Λιστες «Α» του CDP

Πρωτοπορεί στον αγώνα για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων

Άλλη μια διάκριση απέσπασε η Japan Tobacco Inc. (JT) που διακρίθηκε ως κορυφαία βιομηχανία σε θέματα εταιρικής βιωσιμότητας από τον παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό,  περιβαλλοντικό οργανισμό Carbon Disclosure Project (CDP). 

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος JT κατάκτησε για 2η συνεχή χρονιά, μια θέση στις διακεκριμένες “Α Lists” μετά από αξιολόγηση του CDP, για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και τη διαφύλαξη των υδάτινων πόρων.

Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2020, η εταιρεία ενέκρινε και ενσωμάτωσε στις πρακτικές της τις συστάσεις του TCFD, μια εξειδικευμένη υπηρεσία για τις χρηματοοικονομικές γνωστοποιήσεις που σχετίζονται με το Κλίμα.

Ο Όμιλος JT αποτελεί μια από τις 60 εταιρείες ανά τον κόσμο και τις 16 στην Ιαπωνία που κατέκτησαν μια θέση στις λίστες “Climate A List” και “Water A List”, μεταξύ των 5.800 εταιρειών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του CDP για το 2020. Η κατάκτηση σηματοδοτεί την 3η κατά σειρά αναγνώριση του Ομίλου για θέματα Κλιματικής Αλλαγής, μετά τις αντίστοιχες το 2016 και το 2019 και τη 2η για θέματα ασφάλειας υδάτων μετά το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το CDP βαθμολογεί εταιρείες από D- μέχρι A, με βάση την περιβαλλοντική τους απόδοση, η οποία ξεκινά με τη δημοσιοποίηση και στη συνέχεια με την ευαισθητοποίηση και τη διαχείριση και καταλήγει στην ηγετική θέση.  Η Λίστα Α του CDP αναγνωρίζει τις διεθνείς εταιρείες που ηγούνται στις περιβαλλοντικές επιδόσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.