Η γυναικεια επιχειρηματικοτητα σημαντικος παραγοντας ανακαμψης της εθνικης οικονομιας

Το μήνυμα της Φελίνας Καζάκου κατά την συζήτησή της με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Η ενίσχυση της κουλτούρας του επιχειρείν στις γυναίκες, αλλά η αναγνώρισή τους ως «εξίσου καλές επιχειρηματίες» από το ευρύ κοινό βασικοί στόχοι

Με διπλή ιδιότητα, ως Περιφερειακή Σύμβουλος Ροδόπης, αλλά και εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, του οποίου αποτελεί διακεκριμένο μέλος από τον περασμένο Μάρτιο,  παρευρέθηκε στην εκδήλωση που δόθηκε σε οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά η κ. Φελίνα Καζάκου.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) ιδρύθηκε το 1997 και απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ αρχικό του στόχο αποτελεί η ανάπτυξη του γυναικείου επιχειρείν και η στήριξη της βιωσιμότητας της Ελληνικής Γυναικείας Επιχείρησης, μέσα από την υλοποίηση δράσεων όπως Συμβουλευτική, Εκπαίδευση, Mentoring κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και κατά την σύντομη συνομιλία της με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά η κ. Καζάκου, προτάσσοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης αλλά και μεγαλύτερης υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας και ευρύτερα, τόσο σε ότι αφορά τον τομέα της προσφοράς όσο και στον τομέα της ζήτησης.

Άλλωστε όπως επεσήμανε η ίδια η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά στην ανεργία των γυναικών, γεγονός που χαρακτήρισε «ανησυχητικό» υπογραμμίζοντας την ανάγκη στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με τοπικές περιφερειακές πρωτοβουλίες. Η κ. Καζάκου στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας εκείνων των προϋποθέσεων που θα προσφέρουν την δυνατότητα υποβολής περισσότερων επενδυτικών σχεδίων από γυναίκες επιχειρηματίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη περισσότερων κονδυλίων αλλά και πιο «εξειδικευμένων» προϋποθέσεων που να ευνοούν την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Η ίδια μάλιστα αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα χωρών της Ευρώπης όπου έχουν συσταθεί συγκεκριμένα προς την γυναικεία επιχειρηματικότητα “hot spot”, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας αντίστοιχης δομής και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Είναι σημαντικό να καταθέσουμε προτάσεις για τον σχεδιασμό της επόμενης προγραμματικής περιόδου, καθώς η  Ε.Ε. προκρίνει την τακτική δημιουργίας επιπλέον προγραμμάτων για γυναίκες με μικρές και γρήγορες χρηματοδοτήσεις» επεσήμανε η ίδια χαρακτηριστικά τονίζοντας τέλος την ανάγκη ενίσχυσης πρωτίστως της κουλτούρας του επιχειρείν στις γυναίκες, με πρώτο και κύριο τομέα αυτόν των νέων τεχνολογιών, αλλά και της «εκπαίδευσης» ολόκληρης της κοινωνίας ως προς την αποδοχή των γυναικών «ως εξίσου καλές επιχειρηματίες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.