Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. αναβαθμιζει τις Μεταφορικες Συνδεσεις στα Επιχειρηματικα Παρκα

Συνεργασία με το ΥπουργείοΥποδομών και τους βασικούς φορείς μεταφορών

Μια νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει να υλοποιήσει η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, που αφορά στην αναβάθμιση των μεταφορικών συνδέσεων στα Επιχειρηματικά πάρκα.

Σε αυτότο πλαίσιο,προχωράει στη διενέργεια Μελέτης Σκοπιμότητας για τη Σιδηροδρομική Εξυπηρέτηση του δικτύου των Πάρκων της, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024.Η Μελέτη θα εξετάσει και θα αξιολογήσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων από τις σιδηροδρομικές συνδέσεις, ώστε να δημιουργηθούν ολοκληρωμένοι μεταφορικοί κόμβοι, αναβαθμίζοντας παράλληλα την αξία των ΕΠ και διασφαλίζοντας ελκυστικότητα.

Για αυτό το θέμα, οΔιευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, κ. Θάνος Ψαθάς, πραγματοποίησε μια ιδιαιτέρως πετυχημένη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα,όπουσυζητήθηκε η ολοκληρωμένη μεταφορική σύνδεση και εξυπηρέτηση των Επιχειρηματικών Πάρκων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και άλλους φορείς. Ακόμη, αναζητήθηκε ο τρόποςμε τον οποίο θα προσδιοριστούν σε συνεργασία με τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις οι ανάγκες σε συγκεκριμένα Επιχειρηματικά Πάρκα προκειμένου να εξειδικευτεί το εκάστοτε μεταφορικό έργο και η συχνότητα εξυπηρέτησης.

Πρωτίστως, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕμελετά την σιδηροδρομική σύνδεση του Επιχειρηματικού Πάρκου Θεσσαλονίκης με το λιμάνι μέσω μεταφορέα καθώς το Πάρκο αποτελεί ένα σημαντικό μεταφορικό πόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, ο κ. Ψαθάς ενημέρωσετον Υπουργό και για τις συνολικές πρωτοβουλίες της ΕΤΒΑ σε σχέση με την αναβάθμιση των υποδομών της σε αυτό τον τομέα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.