Η εταιρεια «Selvis Go Green IKE» μετατρεπει τα μαγειρικα λαδια σε πολυτιμη ενεργεια

Καύσιμα από την … κουζίνα μας - Από τη Ροδόπη για όλη την Περιφέρεια

Η μυρωδιά τηγανισμένου λαδιού που «γεμίζει» το σπίτι θεωρείται από πολλούς απεχθής. Ακόμη απεχθέστερη, όμως, είναι η κίνηση να ρίξει κανείς το τηγανισμένο λάδι στον σωλήνα του νεροχύτη του ή, όπως συνήθιζαν οι παλαιότεροι, στη λεκάνη της τουαλέτας. Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που γεμίζουν μπουκάλια με τηγανισμένα λάδια ή λίπη, πετώντας τα στα σκουπίδια, μιας και πιστεύουν πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.
 
Την απάντηση σε αυτήν την πεποίθηση δίνει η εταιρεία «Selvis Go Green IKE», η οποία λειτουργεί από το 2008 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ με αξιοπιστία και επίσημη πιστοποίηση. Η εταιρεία, όπως ενημέρωσε η νομική σύμβουλος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Κατερίνα Βιτσίνι, συλλέγει και επεξεργάζεται τηγανέλαια, τα οποία οδηγεί προς επεξεργασία σε συνεργαζόμενες εταιρείες παραγωγής βιοντίζελ.

Πράσινη επιχειρηματικότητα: συλλογή τηγανελαίων για παραγωγή βιοντίζελ

Κύριες πηγές συλλογής τηγανέλαιων της «Selvis Go Green IKE» αποτελούν εστιατόρια, ταβέρνες και ταχυφαγεία, εξήγησε η ίδια, ενώ ένα από τα βασικότερα μελήματά της επιχείρησης, όσον αφορά τα μελλοντικά της σχέδια, είναι η ενημέρωση του ευρέος κοινού για τα οφέλη της οικιακής συλλογής.  Η πρακτική συλλογής του λαδιού που προκύπτει από το τηγάνισμα ή τις κονσέρβες έχει οφέλη όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για την οικονομία του κάθε νοικοκυριού, τόνισε.
 

 Η νομική σύμβουλος και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Κατερίνα Βιτσίνη και ο κ. Χρήστος Θ. Σέλβης, μέτοχος της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής επιχείρησης SelvisGoGreen

Τα τηγανισμένα λάδια και λίπη που καταλήγουν στις αποχετεύσεις, είπε δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες, διαβρώνουν τις σωληνώσεις και προσελκύουν έντομα, επιφέροντας την ανάγκη αποφράξεων και απεντομώσεων. Αντιθέτως, με το να συλλέγει το κάθε νοικοκυριό τα μαγειρικά του έλαια σε συνεργασία με την εταιρεία, συνέχισε, μετατρέπει κάτι άχρηστο σε ένα από τα σημαντικότερα, ίσως, ζητούμενα των καιρών μας, που δεν είναι άλλο από την ενέργεια.
 
Η διαδικασία που ακολουθείται είναι απλή. Η εταιρεία, αν και έχει τις εγκαταστάσεις της στην Ξυλαγανή Ροδόπης, εκτελεί καθημερινώς δρομολόγια σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας, όπως Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, και παραλαμβάνει τα τηγανέλαια, σε όποιο δοχείο και αν είναι αποθηκευμένα. Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να κανονίσουν ένα ραντεβού με τους υπεύθυνους, έκανε σαφές η κ. Βιτσίνι, ενώ πλέον υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης δοχείων συλλογής λαδιού σε ολόκληρη πολυκατοικία, κατόπιν συνεννόησης των ενοίκων.

Μία οικογενειακή επιχείρηση με δυναμική παρουσία σε όλη την Περιφέρεια

 Το 2008, όταν η εταιρεία «Selvis Go Green IKE» πρωτοσυστάθηκε ήταν πρωτοπόρος στον χώρο της συλλογής τηγανελαίων για την παραγωγή καυσίμων. Πλέον ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, έκρινε, αλλά η επιχείρηση, αν και οικογενειακή, παραμένει βιώσιμη και φιλοδοξεί να συνεχίσει την παρουσία της.
 

Εξάλλου, η μείωση των βιοαποδομήσιμων αστικών αποβλήτων στην Ελλάδα είναι πλέον υποχρεωτική βάσει νομοθεσίας, κατέληξε η κ. Βιτσίνι. Εξ ου και η επιχείρηση είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Αποβλήτων, βάσει του οποίου παραδίδει στοιχεία για τις ποσότητες λαδιού που διαχειρίζεται, αλλά και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο.
 
Όσοι επιθυμούν να τοποθετηθεί δωρεάν στον χώρο τους το κατάλληλο δοχείο ανακύκλωσης και συλλογής για την παραγωγή βιοντίζελ, μπορούν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία μέσω του ιστοτόπου της ή της σελίδας της στο Facebook.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.