Η επιστροφη στην κανονικοτητα θα «αναθερμανει» την αγορα

Ξεκίνησε καλά, αλλά «πάγωσε» μαζί με τον καιρό η εκπτωτική περίοδος στην Κομοτηνή

Σχετικά καλά, δεδομένης της κατάστασης και των περιορισμών που επικρατούν στη χώρα, πήγαν οι εκπτώσεις για τα καταστήματα ένδυσης-υπόδησης της Κομοτηνής, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου τους κ. Σταυρούλα Πεχλεβάνη.

Η εκπτωτική περίοδος κανονικά τελείωνε σήμερα, αλλά την τελευταία στιγμή η Κυβέρνηση προχώρησε με τροπολογία στην επέκταση της περιόδου φέτος μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η κίνηση αυτή είναι θετική, σημείωσε, η κ. Πεχλεβάνη, όμως αυτό που χρειάζεται πραγματικά η αγορά, είναι η επιστροφή στην κανονικότητα με άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων, που θα ενισχύσει την ψυχολογία του κοινού, αλλά και θα δημιουργήσει συνθήκες ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αγορές.

Θετική η επέκταση των εκπτώσεων

Η επέκταση της εκπτωτικής περιόδου είναι θετική, σημείωσε, αν και βέβαια είναι πιο απαραίτητη για τους εμπόρους στις «κόκκινες» περιοχές, που αναγκάστηκαν να κλείσουν ξανά, και έτσι δεν μπόρεσαν να διαθέσουν το εμπόρευμά τους. «Δεν είναι κακό να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις εκπτώσεις» εκτίμησε, αν και πάντα, ακόμα και τις εποχές πριν από τον κορωνοϊό, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάρτη είχαν προσφορές, ιδιαίτερα σε πιο ελαφρά ρούχα τα οποία μπορούσαν να φορεθούν και τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Σε  κάθε περίπτωση, όπως τόνισε η κ. Πεχλεβάνη, αυτό που χρειάζεται η αγορά είναι να έχουν ασφάλεια, και να μείνουν ανοιχτοί, ελπίζοντας πως και με την αλλαγή του καιρού, θα αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου, μια παράμετρος που πάντα επηρεάζει την αγορά.

«Αν έχει προσφορές και εκπτώσεις, θεωρώ πως ο κόσμος βγαίνει», ανέφερε για να εξηγήσει πως γενικότερα η κίνηση κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, ξεκίνησε καλά, και είχαν μια καλή ροή πελατών, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Όμως στα μέσα Φεβρουαρίου, τα έντονα καιρικά φαινόμενα «πάγωσαν» μαζί με όλα τα άλλα, και την αγορά. Ο Φεβρουάριος βέβαια πάντα αποτελούσε μήνα που η κίνηση δεν ήταν τόσο έντονη, μιας και πλησίαζε η αλλαγή της σεζόν, με το μυαλό του κόσμου να πηγαίνει στα ανοιξιάτικα, αλλά ήρθε η κακοκαιρία για να την περιορίσει περισσότερο.

Πρέπει να ανοίξουν και οι άλλες δραστηριότητες

«Εμείς πάντα σκεφτόμαστε θετικά, ελπίζουμε για το καλύτερο, ώστε να κινηθεί η αγορά, και θα αρχίσουμε να τακτοποιούμε σιγά σιγά το καινούριο μας εμπόρευμα» υπογράμμισε η κ. Πεχλεβάνη επιμένοντας πως αυτό που χρειάζεται η αγορά, πάνω και από την επέκταση των εκπτώσεων, είναι να υπάρξει μια επιστροφή στην κανονικότητα, ώστε να υπάρχει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, που θα έχει ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στα συνηθισμένα επίπεδα η ροή πελατών στα καταστήματα. Γιατί, όπως σημείωσε και η κ. Πεχλεβάνη, αν δεν ανοίξουν καφέ και εστίαση, αλλά και δεν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις, ώστε να υπάρξει μια επιστροφή στην πρότερη κατάσταση, δεν θα αποκατασταθεί η κίνηση στα καταστήματά τους.

«Πρέπει να ανοίξουν και άλλα πράγματα, για να επέλθει η κανονικότητα» ανέφερε, δηλαδή να ξεκινήσουν οι γάμοι, να λειτουργούν εστίαση και καφέ, ώστε και ο κόσμος να αναθαρρήσει, αλλά και να έχει λόγο να ψωνίσει καινούρια ρούχα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.