Η ενεργειακη κριση «βυθισε» στο σκοταδι την “Black Friday”

«Χαμηλές πτήσεις» στην αγορά της Κομοτηνής, η οποία ωστόσο «φορά» τα γιορτινά της με στόχο να ενισχύσει την διάθεση των καταναλωτών

Τον απολογισμό του θεσμού της “Black Friday” αλλά και τις επιδιώξεις για την φετινή Χριστουγεννιάτικη περίοδο έκανε το πρωί της Τρίτης, 28 Νοεμβρίου, μέσα από την συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ.Κική Κωνσταντινίδου, μεταφέροντας αρχικά την απογοήτευση του εμπορικού κόσμου από τις πωλήσεις της φετινής εκπτωτική ημέρας.

Αν και η ίδια χαρακτήρισε λογικό το γεγονός ότι η κίνηση στην πλειοψηφία των καταστημάτων δεν ήταν η αναμενόμενη, δεδομένης της εποχής που ζούμε και έχει οδηγήσει στην πλήρη μεταλλαγή των αναγκών των ελληνικών νοικοκυριών. Όπως εξήγησε «δεν είναι ζήτημα του ότι έχει ατονήσει η Black Friday ή οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια γίνεται για να τονώσει τα καταστήματα, αλλά και για να μπορέσουν και οι καταναλωτές να βρουν λίγο πιο δελεαστικές τιμές, αλλά αποτέλεσμα του ότι διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που έχει μεταβάλει τις προτεραιότητες των νοικοκυριών».

Το ενεργειακό ζήτημα και τα «αποτελέσματα» αυτού έχουν φέρει όπως τόνισε μεγάλες αλλαγές αλλά και μεγάλη ανασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών, γεγονός που απολύτως λογικά διαφάνηκε και σε μια ημέρα τέτοιας προωθητικής ενέργειας.

Μια προωθητική ενέργεια που δεδομένης και της κείμενης νομοθεσίας που απελευθερώνει τα δεκαήμερα προσφορών, δεν επιφέρει απαραίτητα θετικό πρόσημο στα καταστήματα. «Περισσότερο κάνει ζημιά παρά βοηθάει» εξήγησε η ίδια τονίζοντας πως αυτό ισχύει «γιατί παίρνουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος από τη χριστουγεννιάτικη αγορά και τα δώρα, οπότε βλέπουμε ότι αρχής γενομένης από την άλλη εβδομάδα μπαίνουμε και στον εορταστικό μήνα Δεκέμβριο, βλέπουμε ότι έχει αρχίσει και ατονεί πάρα πολύ ο Δεκέμβριος και η αγορά».

Η κ. Κωνσταντινίδου υπενθύμισε ότι «παραδοσιακά» το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς ήταν πάντα το πιο δυνατό τρίμηνο των επιχειρήσεων κατά το οποίο γινόταν το 40-50% του ετήσιου τζίρου τους. «Ατονώντας η χριστουγεννιάτικη αγορά και μη μπορώντας να δουλέψουμε έτσι όπως πρέπει, δεδομένων και όλων των συνθηκών που βιώνουμε αλλά και και της ρευστότητας που υπάρχει σε όλα τα νοικοκυριά αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την αγορά» υπογράμμισε.

Έτοιμα για την Χριστουγεννιάτικη περίοδο τα καταστήματα της Κομοτηνής

Ερωτηθείσα σχετικά με το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τα φετινά Χριστούγεννα η ίδια εξήγησε πως αυτό παραμένει αμετάβλητο τα τελευταία δέκα χρόνια. Ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 31 του ίδιου μήνα, προσφέροντας αρκετές ώρες προς το κοινό που επιθυμεί να κάνει τα ψώνια του. Άλλωστε η ίδια έστειλε εκ νέου μήνυμα προς το καταναλωτικό κοινό να προτιμήσει την αγορά της πόλης μας. Όπως υπογράμμισε «είναι μια αγορά που έχει τα πάντα, με πάρα πολύ καλές τιμές, μια αγορά που είναι ανταγωνιστική των γειτονικών πόλεων, και έτοιμη, με χριστουγεννιάτικο στολισμό να υποδεχτούν τους πάντες».

Τα φετινά Χριστούγεννα επιστρέφει και ο διαγωνισμός της πιο όμορφης Χριστουγεννιάτικης βιτρίνας, στο πλαίσιο του οποίου η ίδια κάλεσε τους επαγγελματίες να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 15 Δεκεμβρίου δημιουργώντας έναν χαρμόσυνο και ευχάριστο εορταστικό διάκοσμο που θα ενισχύει και την διάθεση για αγορά. Γεγονός σημαντικό όπως τόνισε «γιατί και τα ψώνια και η κατανάλωση είναι θέμα διάθεσης,  θέμα χρήματος, είναι κάτι φωτεινό, ιδιαίτερα τώρα στην περίοδο των Χριστουγέννων, που την περιμένουμε μικροί μεγάλοι με μεγάλη αγωνία, γιατί αλλάζει η ψυχολογία μας και η διάθεσή μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.