Η ΕΛΣΤΑΤ προσλαμβανει ιδιωτες συνεργατες

Προθεσμία αιτήσεων μέχρι 30 Νοεμβρίου

Η ΕΛΣΤΑΤ καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξή τους: α) στo Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για την περίοδο έως και Απρίλιο 2024, β) στο υπο-Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) της Έρευνας Διάρθρωσης Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων 2023, για την περίοδο Δεκεμβρίου 2023-Φεβρουαρίου 2024.

Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ και στο υπο-Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Η αίτηση αποτελεί παράλληλα υπεύθυνη δήλωση για όλα τα αναφερόμενα σε αυτήν.

Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει έως τις 30ης Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00 μ.μ στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο Αιτήσεις Ιδιωτών Συνεργατών.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ένταξη στο Μητρώο ΙΣ έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή έχουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας αντίστοιχου επιπέδου (B2), ηλικίας 18 έως 67 ετών.

Ειδικά για τη συμμετοχή στην Ετήσια Γεωργική Έρευνα (ΕΓΕ) δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο πτυχιούχοι Γεωπόνοι, Δασοπόνοι/Δασολόγοι και Κτηνίατροι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων και κατευθύνσεων, πτυχιούχοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Σχολών Τεχνολογίας, Γεωπονίας, ΑΤΕΙ Κατεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Αγροτικής Οικονομίας, Διαχείρισης Δασικού περιβάλλοντος (περιλαμβάνονται και συναφείς Μεταπτυχιακοί ή/και Διδακτορικοί τίτλοι με αντικείμενο σχετικό με τη Γεωπονική, Δασοπονική και Κτηνιατρική Επιστήμη), ηλικίας 22-67 ετών και γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Υποχρεώσεις των Ιδιωτών Συνεργατών

Οι ΙΣ πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις σωματικές και πνευματικές απαιτήσεις για την ολοκλήρωση του έργου τους, δηλαδή να μπορούν να διεκπεραιώσουν πολλαπλές μετακινήσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να πραγματοποιούν προσωπικές συνεντεύξεις με τους υπευθύνους αυτών.

Πρέπει να έχουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, επικοινωνιακές ικανότητες και κατά την εκτέλεση του έργου τους να έχουν ευπρεπή εμφάνιση και ευγενική συμπεριφορά.

Οι ΙΣ πριν αναλάβουν τις μονάδες έρευνας για την οποία επελέγησαν, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το σχετικό με την έρευνα εκπαιδευτικό μη αμειβόμενο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ για την Αττική και στις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες Στατιστικής (ΠΥΣ) για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Info

Πριν την υποβολή της αίτησής τους, όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν την αναλυτική σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (στον σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/statisticalinterviewers), η οποία περιέχει σημαντικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες και επισημάνσεις, καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.