Η Eldorado Gold εχει σχεδια για Περαμα και Σαπες

Προχωρά στην Στρατηγική ΜΠΕ για το Πέραμα, και προετοιμάζεται για νέες έρευνες στην περιοχή των Σαπών

Μπορεί οι τοπικές κοινωνίες της Θράκης να έχουν εκφραστεί επανειλημμένα κατά της εξόρυξης χρυσού, όμως η Eldorado Gold, η μητρική εταιρεία της Ελληνικός Χρυσός, φαίνεται πως έχει σχέδια τόσο για την περιοχή του Περάματος, στον Έβρο, όσο και για την περιοχή των Σαπών στη Ροδόπη.

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία παρουσίαση προς τους επενδυτές, του Αυγούστου 2022, η εταιρεία, έχει ένα εκτεταμένο σχεδιασμό στην χώρα μας, τόσο στην Χαλκιδική, όσο και στη Θράκη.

Τη μεγαλύτερή της έμφαση βέβαια, αυτή την περίοδο, δίνει στις Σκουριές, όπου στοχεύουν στην επανεκκίνηση των εργασιών στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, ενώ στοχεύουν και στην αύξηση της παραγωγής στην Ολυμπιάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία υπολογίζει πως η αρχική επένδυση στις Σκουριές, ύψους 845 εκ. δολαρίων, θα έχει απόσβεση μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Όσο για την Θράκη, η εταιρεία κάνει στην παρουσίαση της προς ενδιαφερόμενους επενδυτές ειδική μνεία στην περιοχή του Περάματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διάρκεια ζωής της συγκεκριμένης εξόρυξης έχει ορίζοντα δέκα χρόνων, και η εταιρεία δουλεύει προς την έναρξη της διαδικασίας εκπόνησης και έγκρισης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η εταιρεία εκτιμά πως η παραγωγή, όταν ξεκινήσει, θα ανέρχεται σε 100,000 ουγκιές χρυσού το χρόνο, ενώ διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή, ώστε να βρει νέα κοιτάσματα και να συνεχίσει την εξόρυξη.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την παρουσίαση, προετοιμάζεται για επιπλέον επιφανειακές έρευνες, για αν αναγνωρίσει νέους στόχους για διερευνητικές γεωτρήσεις τόσο στις Σάπες, όσο και στην Χαλκιδική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.