Η Εγνατια Α.Ε. απειλει με «εκπτωση» την «Ιονιος»

Για άλλη μια φορά έκαναν πίσω οι εργαζόμενοι στον Κάθετο Άξονα Κομοτηνής-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι οποίοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για οφειλές της «Ιόνιος Κατασκευαστική», που έχουν ξεπεράσει τους 10 μήνες. Τις προηγούμενες μέρες είχαν δώσει νέα διορία στην εταιρία για να εξοφλήσει τουλάχιστον ένα μισθό τους, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Η διορία αυτή εξέπνεε χθες το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι είχαν την πρόθεση να κλείσουν την Εγνατία οδό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό. Παρά ταύτα, μετά από επικοινωνία που είχαν στην εκπνοή της διορίας με στελέχη της «Ιόνιος», πείστηκαν να βάλουν «νερό στο κρασί» τους και να κάνουν υπομονή ως την ερχόμενη Πέμπτη, που η εταιρία δεσμεύτηκε να καταβάλει 4 μισθούς.

Σε στασιμότητα οι εργασίες

Την ίδια ώρα, βέβαια, οι εργασίες στον Κάθετο Άξονα παραμένουν σε στασιμότητα. Και δεν είναι μόνο η αποχή των εργαζομένων, που αποτρέπει τη συνέχιση των εργασιών, αλλά κυρίως η αδυναμία της «Ιόνιος», όπως μαρτυρούν οι εργαζόμενοι, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα υλικά, ακόμα και το πετρέλαιο.

Ενδεχόμενο έκπτωσης της «Ιόνιος»

Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι έχει θορυβήσει και την Εγνατία ΑΕ, που έχει δώσει την υπεργολαβία των εργασιών για τον Κάθετο Άξονα στην «Ιόνιος». Πρόσφατα η Εγνατία ΑΕ απέστειλε προς τη διοίκηση Ιόνιος ειδική πρόσκληση, με την οποία την καλεί να παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόοδο στις εργασίες σε διάστημα ενός μήνα, και την προειδοποιεί για το ενδεχόμενο «έκπτωσής» της από το έργο. Μια τέτοια εξέλιξη, ασφαλώς, θα περιέπλεκε περισσότερο την υφιστάμενη προβληματική κατάσταση, αφενός αναφορικά με τις αξιώσεις των εργαζομένων περί των δεδουλευμένων τους κι αφετέρου σε ό,τι έχει να κάνει με την τύχη της κατασκευής του Κάθετου Άξονα, που ήδη έχει εξελιχτεί σε περιπέτεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.