Η εφαρμογη της επιδειξης PCR απο τις βουλγαρικες αρχες αναγκασε να κατεβασουν ρολα οι εμποροι της Αδριανουπολης

Έχει μειωθεί κατά 70% η κίνηση

Η Βουλγαρία επέβαλε την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και PCR  τεστ στις εισόδους της χώρας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού. Ο αριθμός των τουριστών που έρχονται στην Αδριανούπολη από τη Βουλγαρία έχει μειωθεί κατά 70% λόγω του μέτρου που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου.

Με την εφαρμογή του μέτρου οι έμποροι, οι οποίοι πουλούσαν τα εμπορεύματα τους σε Βούλγαρους τουρίστες αναγκάστηκαν να κατεβάσουν ρολά. 

Τα PCR τεστ στη Βουλγαρία κυμαίνεται μεταξύ 600-700 λίρες, και το γεγονός αυτό επηρέασε τις επισκέψεις των Βούλγαρων τουριστών από την πρώτη ημέρα.

Στις 20 Ιανουαρίου, μετά την εφαρμογή μέτρου, 3.207 άτομα μπήκαν από το συνοριακό σταθμό Καπιτάν Αντρέεβο, όπου κατά μέσο όρο 10.000 άτομα εισήλθαν καθημερινά. Πράγμα που σημαίνει μείωση περίπου 70%. 

Ορισμένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην οδό Μποστανπαζαρί και πωλούν σε Βούλγαρους τουρίστες, κατέβασαν ρολά και σημείωσαν ότι εάν συνεχιστεί το μέτρο, θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο Χαλήλ Γκιργκήν δήλωσε ότι μετά την έναρξη της εφαρμογής του μέτρου από πλευράς της Βουλγαρικής Κυβέρνησης, η κίνηση περιορίστηκε. «Η κίνηση των τουριστών σταμάτησε επειδή η Βουλγαρία επέβαλε την επίδειξη των τεστ. Βλέπετε, δεν υπάρχει κανείς. Όλα τα προϊόντα που έχουμε αγοράσει έχουν μείνει. Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος και το ενοίκιο».

Ο Γκιργκήν είπε ότι αν συνεχιστεί έτσι, θα πρέπει να κλείσει την επιχείρηση του. «Η γειτονική επιχείρηση είναι κλειστή.  Έτσι θα κλείσω και εγώ και θα επιστρέψω στην πατρίδα μου. Ήρθα εδώ από τη Μανίσα, λέγεται ότι θα διαρκέσει για 2-3 μήνες. Δεν θέλουν να πληρώσουν 80-90 λέβα για το τεστ. Όλες οι συναλλαγές εδώ εξαρτώνται από τον Βούλγαρο τουρίστα. Αν δεν έρθουν, όλοι θα πρέπει να κλείσουν».

«Δεν χρειάζεται να σας τα πούμε, βλέπετε την κατάσταση, ούτε καν ένα άτομο περνάει», δήλωσε ο Μετίν Ντογάν, σημειώνοντας ότι δεν έχουν κάνει πώληση μετά την έναρξη του μέτρου. «Η δουλειά μας δεν πάει καλά, όταν οι Βούλγαροι δεν έρχονται στην Αδριανούπολη. Οι Βούλγαροι διατηρούν το 99% της οικονομίας της Αδριανούπολης», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.