Γρηγορη αποκατασταση του προβληματος με το νερο σε Μαρωνεια Πλατανιτη Ιμερο ζητα η ΟΕΒΕΣ

Δεν γνωρίζει κανένας τη σοβαρότητα της κατάστασης - Ήδη υπάρχουν ακυρώσεις στην εστίαση

Παρέμβαση για τη γρηγορότερη αποκατάσταση του προβλήματος με το νερό στις περιοχές Μαρώνειας, Πλατανίτη και Ιμέρου πραγματοποίησε η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και το Σωματείο Ζυθεστιατόρων Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφέρειας. Όπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα δύο επαγγελματικά σωματεία «πέραν της ενημέρωσης για την ακαταλληλότητα του νερού προς πόση και γενική χρήση δεν γνωρίζει κανένας τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως και τον ακριβή χρόνο αποκατάστασης του παραπάνω προβλήματος».

«Στην περιοχή αυτή» όμως όπως υπενθυμίζουν τα σωματεία «εκτός από τα νοικοκυριά, ειδικά τώρα τη θερινή περίοδο επιχειρούν πολλά καταστήματα κυρίως εστίασης και τουρισμού, όπου το νερό είναι απαραίτητο για τη λειτουργία και επιβίωση τους». Μάλιστα σύμφωνα με τα ίδια «ήδη μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από τη χθεσινή ανακοίνωση, υπάρχουν ακυρώσεις κυρίως στο χώρο της εστίασης. Αυτό αποτελεί ακόμη ένα χτύπημα στην οικονομική ζωή του παραλιακού μετώπου του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών  επιπλέον των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία.

Τα δύο σωματεία καλούν κάθε υπεύθυνο φορέα να ενημερώσει αναλυτικά για το τι ακριβώς συμβαίνει, για την επικινδυνότητα της κατάστασης και το χρονοδιάγραμμα μέχρι να λάβει τέλος η περιπέτεια. Επίσης ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης των οικείων επιχειρήσεων από το Δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου να μη διασαλευθεί η συνέχειά τους. Τέλος διαβεβαιώνουν πως «από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε τον επαγγελματικό κόσμο της πληγείσας περιοχής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.