Γραπτος διαγωνισμος για 815 συμβολαιογραφους σε περιφερειες εφετειων

27 θέσεις στο Εφετείο Θράκης

Διαγωνισμό για την πλήρωση 815 κενών θέσεων συμβολαιογράφων στις περιφέρειες κάθε Εφετείου θα διενεργήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε υποψηφίους, εγγεγραμμένους στο Δικηγορικό Σύλλογο, είναι ενιαίος για όλη τη χώρα και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου στις έδρες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Τα θέματα είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους και διατυπώνονται από Κεντρική Επιτροπή με έδρα το υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Για το Εφετείο Θράκης ο διαγωνισμός προβλέπει την πλήρωση 27 θέσεων.
 
Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε θέματα:
Α) Αστικού Δικαίου
Β) Εμπορικού Δικαίου
Γ) Πολιτικής Δικονομίας
Δ) Κώδικας Συμβολαιογράφων
Ε) Ειδικών νόμων της οροφοκτησίας και κάθετης ιδιοκτησίας, του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, Δασικού Κώδικα, Φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων από οποιαδήποτε αιτία και τελών χαρτοσήμου, των νόμων για τη σύσταση και τον σκοπό του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεως Ελλάδος κ.α.
 
Οι εξετάσεις όλων τα μαθημάτων είναι μόνο γραπτές. Οι υποψήφιοι οφείλουν να καταθέσουν αίτηση στον γραμματέα της Τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής στην έδρα των κατά τόπους Εφετείων έως τις 15 Απριλίου. Πληροφορίες στον δικτυακό τόπο του υπουργείου Δικαιοσύνης www.ministryofjustice.gr .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.