Γραφειο στην Κωνσταντινουπολη απεκτησε ο ΕΟΤ

Στόχος η ενίσχυση του διμερούς τουρισμού με την Τουρκία

Το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, που βρίσκεται στην ιστορική συνοικία του Πέρα, εγκαινίασε η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο μητροπολίτης Σάράντα Εκκλησιών, Ανδρέας, η υπουργός Τουρισμού στο σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε ότι Ελλάδα και Τουρκία μοιράζονται τον κοινό στόχο, προς αμοιβαίο όφελος, για βιώσιμο τουρισμό που θα εκτείνεται καθ΄ όλο το έτος, φροντίζοντας για την τουριστική ανάπτυξη όλων των περιοχών, με σεβασμό στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην κοινή διακήρυξη για τον τουρισμό που υπέγραψε στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Έρσοϊ. Στην Κοινή Διακήρυξη αποτυπώνονται οι κύριοι άξονες της διμερούς συνεργασίας μας, στο νέο αυτό κεφάλαιο, που ανοίγει τώρα, στις ελληνο-τουρκικές τουριστικές σχέσεις.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο νέο πρόγραμμα χορήγησης επιτόπου θεωρήσεων σε Τούρκους πολίτες και τις οικογένειές τους για να επισκέπτονται δέκα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Μάρτιο και η υπουργός εξέφρασε την προσδοκία της ότι το πρόγραμμα αυτό θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, προς όφελος βεβαίως και των δύο πλευρών.

Ο διμερής τουρισμός με την Τουρκία, όπως είπε, έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς λειτουργεί και ως γέφυρα φιλίας και εμπιστοσύνης σε επίπεδο κοινωνίας των πολιτών και συμβάλλει στη δημιουργία θετικού κλίματος και στην καλή γειτονία.

Μετά τα εγκαίνια του νέου γραφείου του ΕΟΤ, η Όλγα Κεφαλογιάννη ξεναγήθηκε στον παρακείμενο Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ενημερώθηκε για την πλούσια ιστορία του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.