Γνωστα τα προιοντα της Ροδοπης αλλα δυσκολο να βρεθουν εκτος αυτης

Τον απολογισμό αλλά και τα συμπεράσματα από την έκθεση των επιμελητηρίων στο μετρό του Συντάγματος δια μέσου του επιχειρηματία Σίμου Δαλκυριάδη

Ως την πιο όμορφη αλλά και ουσιώδη πρωτοβουλία εξωστρέφειας των προϊόντων και των επιχειρήσεων της περιοχής περιέγραψε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» την έκθεση «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργάνωσαν τα έξι Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μέσω του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, στο Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα, ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πώλησης τοπικών προϊόντων “eKom” κ. Σίμος Δαλκυριάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» ο κ. Δαλκυριάδης δήλωσε την ικανοποίησή του και για το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας παρά το γεγονός ότι η διοργάνωση συνέπεσε με τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, γεγονός που οδήγησε αρχικά στην μεταβολή των αρχικών ημερομηνιών λειτουργίας της έκθεσης και επομένως στην αλλαγή του προγραμματισμού που ορισμένες επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να ικανοποιήσουν, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν μια σειρά εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων, όπως η γευσιγνωσία αλλά και κάποιες χορευτικές εκδηλώσεις που ενδεχομένως θα λειτουργούσαν προσθετικά στην όλη προσπάθεια.

Από οργανωτικής άποψης ο ίδιος έκανε λόγο για μία κατά κόρον σωστή διοργάνωση, με μικροπροβλήματα τα οποία εμφανίστηκαν και ξεπεράστηκαν εύκολα, από τους εκπροσώπους των διοργανωτών που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξυπηρετήσουν τους εκθέτες, ενώ ερωτηθείς για την ανταπόκριση από πλευράς του κόσμου, ξεκίνησε από το γεγονός ότι τα προϊόντα της Ροδόπης είναι ήδη αρκετά γνωστά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και μεγαλύτερες πωλήσεις.

Απαραίτητη η συμμετοχή περισσότερων επαγγελματιών

Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη υποστήριξης της όλης πρωτοβουλίας και τα επόμενα χρόνια από τις επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και το σύνολο των δυνάμεων του τόπου, δεδομένου ότι και οι κάτοικοι της Αθήνας αναζητούν τα Ροδοπίτικα προϊόντα αλλά και συνολικά τα προϊόντα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αλλά δεν μπορούν να τα βρουν.  «Υπό την λογική αυτή», όπως υπογράμμισε, σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια και κάθε έκθεση η συμμετοχή των επιχειρήσεων κρίνεται απαραίτητη, δεδομένου του ότι η αγοραστική δύναμη της Αθήνας είναι η αγοραστική δύναμη της μισής Ελλάδας και τα ξεχωριστά προϊόντα του τόπου μας θα πρέπει να βγουν εκτός του νομού και της Περιφέρειας.

Η συλλογική δε παρουσία είναι ιδιαίτερα βοηθητική, όπως η πρωτοβουλία των επιμελητηρίων, δεδομένου του γεγονότος ότι η μετακίνηση ενός παραγωγού ή επαγγελματία κατά μόνας είναι πολύ δαπανηρή και ενδεχομένως δεν μπορεί να το σηκώσει μόνος, σημείο στο οποίο απαιτείται η βοήθεια των Επιμελητηρίων και των λοιπών αρμοδίων φορέων.

Ενδιαφέρον για τα προϊόντα της ΠΑΜ-Θ

Ερωτηθείς σε σχέση με το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, όπως ο ίδιος εκτιμά μέσα από τα δύο χρόνια λειτουργίας του “eKom”, ο κ.Δαλκυριάδης επεσήμανε ότι υπάρχει κίνηση και μάλιστα ολοένα και αυξανόμενη, που οφείλεται στα προϊόντα της περιοχής που είναι αρκετά γνωστά. «Όποιος έχει φτάσει στην Κομοτηνή και τα έχει γευτεί, τα αναζητά» ανέφερε τονίζοντας ωστόσο πως «δυστυχώς δεν μπορεί να τα βρει». «Εκεί ήρθε το eΚom και τους δίνει τη δυνατότητα να τα απολαύσουν. Με ένα κλικ την επομένη μέρα είναι στην πόρτα τους» πρόσθεσε για να γνωστοποιήσει πως μέσα στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του το “eKom”  έχει εξυπηρετήσει περίπου 4.000 καταναλωτές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.