Γιορτη των ερωτευμενων… υπο κανονικοτητα για τα ανθοπωλεια και τα ζαχαροπλαστεια της Κομοτηνης

Ενδιαφέρον υπάρχει, μένει να μεταφραστεί και σε πράξη στην πρώτη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου χωρίς περιορισμούς

Τα δύο τελευταία χρόνια, με την καραντίνα στην αρχή και στη συνέχεια με τα μέτρα της πανδημίας, μπορεί να μην εμπόδισαν τον έρωτα να αναπτυχθεί, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, αλλά δυστυχώς δεν του επέτρεψαν να εκφραστεί, τόσο λόγω των φυσικών περιορισμών, αλλά και της επιδείνωσης της ψυχολογίας που επέβαλλαν.

Αυτό φυσικά δεν εμπόδισε τους συμπολίτες μας, με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, να εκφράσουν την αγάπη τους προς το έτερο τους ήμισυ, όμως με τα πράγματα να επιστρέφουν στην κανονικότητα, περιμένουν το 2023 να έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

Φυσικά μπορεί η πανδημία να μην είναι πλέον στο προσκήνιο, αλλά η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, αποτελεί ένα νέο παράγοντα ανησυχίας, παρόλο που η εμπειρία λέει πως το ενδιαφέρον θα υπάρξει, και θα δούμε αν είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Πες το με ένα λουλούδι

Πρωταγωνιστής θα είναι φέτος, όπως κάθε χρονιά, το τριαντάφυλλο, με μικρότερες ή μεγαλύτερες συνθέσεις να τραβούν τα μάτια τόσο όσων θα δώσουν το δώρο, όσο και όσων το πάρουν.

Ανθοπωλείο Νούφαρο

Βέβαια όπως μας τόνισαν από το ανθοπωλείο Νούφαρο, φέτος η κίνηση είναι ο μεγάλος άγνωστος, μιας και ο πληθωρισμός και το ενεργειακό έχει κάνει τους συμπολίτες μας πιο επιφυλακτικούς.

Την ίδια ώρα πιέζονται και τα ίδια τα καταστήματα, λόγω του ενεργειακού κόστους, που επηρέασε τόσο την πρώτη ύλη, τα λουλούδια, (που παράγονται στην Ολλανδία σε θερμοκήπια που θερμαίνονται με φυσικό αέριο) αλλά και το μεταφορικό κόστος, να συμπιέζει το κέρδος τους.

Παρόλα αυτά, μιας και οι αγοραστές έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν τα δικά τους οικονομικά ζητήματα, κρατούν τις τιμές όσο το δυνατόν πιο λογικές. Και ενώ έχουν μια σειρά από κατασκευές έτοιμες για το κοινό, θεωρούν πως όπως κάθε χρόνο, την τιμητική τους θα έχουν τα τριαντάφυλλα.

Ανθολόγιο

Μοναδικές κατασκευές περιμένουν τους ερωτευμένους, κάθε βαλαντίου, στο Ανθοπωλείο Ανθολόγιο, το οποίο όπως κάθε χρόνο έχει ετοιμάσει κάτι που θα τραβήξει το μάτι του καθενός.

Φέτος η αβεβαιότητα παραμένει έντονη, όμως θεωρούν πως θετικός παράγοντας θα είναι για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια οι φοιτητές, που έχουν επιστρέψει στην πόλη.

Οι τιμές έχουν παραμείνει σε σχετικά παρόμοια επίπεδα, παρά την πίεση που υπάρχει λόγω του ενεργειακού, αλλά και του πληθωρισμού, που συμπιέζει πρώτα δαπάνες οι οποίες θεωρούνται μη άμεσες. Παρόλα αυτά, ελπίζουν πως το ενδιαφέρον θα αναζωπυρωθεί, έστω για την ημέρα των ερωτευμένων, που θα δείξουν την αγάπη τους με ένα ή περισσότερα λουλούδια.

Ο έρωτας περνά από το στομάχι

Φυσικά πέρα από τα λουλούδια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που μπορεί να εκφραστεί η αγάπη, μιας και όπως λέει και ο σοφός λαός, ο έρωτας περνά από το στομάχι. Για αυτό και τα ζαχαροπλαστεία της πόλης, και όχι μόνο, ετοιμάζονται όπως κάθε χρόνο να υποδεχτούν τους ερωτευμένους.

Ντίνος

Το Ζαχαροπλαστείο Ντίνος έχει μπει στο ρυθμό την ημέρας των ερωτευμένων εδώ και μέρες, με την αψίδα από καρδιές να κοσμεί την είσοδό του, ενώ τούρτες, μικρότερες και μεγαλύτερες, κοσμούν τη βιτρίνα του.

Φυσικά το ροζ και το κόκκινο κυριαρχούν, με τους πελάτες να έχουν ήδη αρχίσει να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την ημέρα των ερωτευμένων, και για την παραγγελιά ενός γλυκού συνοδευτικού της αγάπης τους για το έτερο ήμισυ.

Υπάρχουν βέβαια, διάφορα γλυκά για τον καθένα, ανάλογα με τις δυνατότητες και τις προτιμήσεις τους, παρόλο που όπως είναι αναμενόμενο, η σοκολάτα αποτελεί την κύρια προτίμηση.

Σπίτι του Γλυκού

Η 14η Φεβρουαρίου αποτελεί μια μέρα με πολλή δουλειά στο Σπίτι του Γλυκού, μιας και οι ερωτευμένοι ξεκινούν να προσέρχονται από το άνοιγμα του καταστήματος το πρωί, και συνεχίζουν… μέχρι την τελευταία στιγμή, ανάλογα με το πρόγραμμα και φυσικά το αν το θυμηθούν.

Για ακόμα μια χρονιά υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από είδη, για να βρει κανείς αυτό το ξεχωριστό που προτιμά και τον εκφράζει, στο μέγεθος αλλά και την τιμή που προτιμά.

Μάλιστα όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, έχει παρατηρηθεί να αγοράζουν γλυκά για του Αγίου Βαλεντίνου… και την επόμενη της γιορτής, κυρίως στρατιωτικοί που είχαν υπηρεσία και δεν κατάφεραν να βρεθούν στο σπίτι, αλλά δεν θέλουν να γυρίσουν με άδεια χέρια.

Φυσικά υπάρχουν και τα καταστήματα εστίασης, αλλά και ξενοδοχεία που έχουν προσαρμόσει το μενού τους για αυτήν την ημέρα, προσφέροντας ειδικά πιάτα, ποτά και κατάλληλη μουσική υπόκρουση για αυτούς που θα επιλέξουν να γιορτάσουν τον έρωτα τους εκτός του σπιτιού…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.