Γιαννη Κιλτσικης: «Που ειναι το Επιμελητηριο;»

Σφοδρή κριτική από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Επίθεση στη διοίκηση του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης απευθύνει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Κιλτσίκης. «Σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, που όλοι βιώνουμε, θα περίμενε κανείς το Επιμελητήριο να είναι δυναμικά παρόν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.  Να είναι εδώ ως στήριγμα των μελών του, ως  αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης, ως μοχλός πίεσης για περισσότερη κρατική ενίσχυση, ως δύναμη αντίστασης σε όποιες αποφάσεις  αντιστρατεύονται  τα συμφέροντα των μελών του. Να είναι εδώ ως βήμα για να ακουστούν σοβαρές, υλοποιήσιμες, ουσιαστικές και χρήσιμες προτάσεις» εξηγεί αρχικά σε γραπτή του δήλωση.

«Όμως» σπεύδει να αντιτείνει «στις συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν, μετά από πολύ μεγάλο διάστημα απραξίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, φάνηκε η  απουσία του Επιμελητηρίου και οι  προτεραιότητες  της Διοίκησης του». Όπως εξηγεί «τα “φλέγοντα” θέματα που απασχόλησαν το επιμελητήριο στις  τελευταίες συνεδριάσεις, ήταν:

  • Η οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας, ως συνέχεια της δωρεάν παραχώρησης προς αυτήν του ισόγειου καταστήματος του Επιμελητηρίου επ΄ αόριστον. Χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς πίνακα δραστηριοτήτων αλλά με μεγάλη προχειρότητα και βιασύνη.
  • Η έγκριση ή μη, της υποβολής πρότασης για ανάληψη από το Επιμελητήριο του έργου της ψηφιοποίησης του πολιτιστικού αποθέματος του Μουσείου  Ξυλαγανής.
  • Η διαγραφή των μισών περίπου μελών, μόνο από την  παράταξής μας, λόγω υποτιθέμενης υπέρβασης του ορίου των απουσιών τους από τις συνεδριάσεις.
  • Η έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού ώστε να γίνουν πληρωμές.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου ο κ. Κιλτσίκης διερωτάται αν «αυτές είναι οι προτεραιότητές  σας κύριε Γραβάνη; Αυτή είναι η υπεύθυνη και σοβαρή παρουσία σας;» για να καταθέσει σειρά ερωτημάτων ζητώντας την απάντηση του κ. Γραβάνη. Ερωτήματα όπως:

  • Γιατί δεν προχωράει το πρόγραμμα ΔΕΣΜΟΣ για την ενίσχυση των επαγγελματιών;
  • Γιατί σε εποχές που όλοι στρέφονται στην ηλεκτρονική επικοινωνία η ιστοσελίδα μας δίνει την εντύπωση εγκατάλειψης;
  • Γιατί χρειάστηκε η αίτηση των μελών μας για ακύρωση της διαγραφής τους, όταν το ανεπίτρεπτα παιδαριώδες  «λάθος» μέτρημα των απουσιών τους, οφειλόταν  αποκλειστικά στην Διοίκηση;
  • Γιατί ποτέ δεν απαντάει κανένα άλλο από τα  μέλη της Διοίκησης σε θέματα αρμοδιότητάς του αλλά  όλες οι απαντήσεις δίνονται  μόνο από εσάς;
  • Γιατί  τόση ανιδιοτελής και αφιλοκερδώς συμπαράσταση στην Ομοσπονδία;
  • Γιατί δεν τηρούνται, όπως αρμόζει σε ένα σοβαρό οργανισμό οι κανονισμοί; Σε ποιο σοβαρό όργανο δεν θα τηρούνταν πρακτικά για μία ολόκληρη συνεδρίαση, όπως αυτή της 30/4/2020 και δεν θα γινόταν  επαναληπτική συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας της;  Εκτός και αν τα θέματα που θέτετε προς συζήτηση, είναι άνευ ουσίας  και προτάσσονται μόνο για να κρύψουν την αδιαφορία σας για τα πραγματικά προβλήματα των μελών του Επιμελητήριου.

«Επιστρέψτε στην πραγματικότητα κύριε Γραβάνη  και στα θέματα που καίνε τον επαγγελματία της Ροδόπης»,  μήπως και περισώσετε, όσο προλαβαίνετε, κάτι από το καταρρακωμένο κύρος του Επιμελητηρίου μας» υπογραμμίζει κλείνοντας τη γραπτή του δήλωση ο κ. Κιλτσίκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.