Για τη συμβολη των social media στις επιχειρησεις ενημερωθηκαν οι γυναικες επιχειρηματιες της Ροδοπης

Μέσα από την εκδήλωση που διοργάνωσε το Παράρτημα ΑΜΘ του ΣΕΓΕ

Με μια ομιλία για τη συμβολή των socialmedia στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας  έκανε την έναρξη της νέας χρονιάς το παράρτημα  του συνδέσμου γυναικείων επιχειρηματιών Ελλάδος στην Ροδόπη.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στην Λέσχη Κομοτηναίων γυναίκες επιχειρηματίες της περιοχής μας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους αλλά και να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορέσουν να αναπτύξουν και να εξελίξουν την επιχείρηση τους κάνοντας την κερδοφόρα και εξωστρεφή

Πρώτη συνάντηση γνωριμίας

Για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας των μελών και για το θέμα της συζήτησης μας μίλησε η υπεύθυνη του ΣΕΓΕ στο Νομό Ροδόπης Τουμπαλίδου Άννα αναφέροντας: «Σήμερα έχουμε την πρώτη συνάντηση για να γνωριστούν τα μέλη μεταξύ τους. Θα μιλήσουμε για μια θεματολογία που σχετίζεται με τα socialmedia και το πώς μπορεί να στηριχτεί η γυναίκα επιχειρηματίας μέσα από την τεχνολογία και πως μπορεί να την χρησιμοποιήσει χωρίς απαραίτητα να την γνωρίζει.Για εμάς είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο και θεωρούμε ότι κάθε συνάντηση μας πρέπει να είναι εποικοδομητική και να έχουν πραγματικά πρακτική σημασία οι συναντήσεις μας».

Στεφανία Καραπαναγιώτου ενασχόληση με το ψηφιακό μάρκετινγκ

Η βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης Στεφανία Καραπαναγιώτου που ασχολείται με τον ψηφιακό μάρκετινγκ μιλώντας στον ΠτΘ αναφέρθηκε στο γεγονός πως η σύγχρονη γυναίκα επιχειρηματίας δεν είναι εξοικειωμένη με την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δηλώνοντας: «Σήμερα στην πρώτη συνάντηση των γυναικών επιχειρηματιών της Κομοτηνής θα μιλήσουμε για την γυναικεία επιχειρηματικότητα και το πώς μπορεί η επιχειρηματίας να χρησιμοποιήσει ταsocialmediaπροκειμένου να δεί την επιχείρηση της να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται περισσότερο. Δυστυχώς η σύγχρονη γυναίκα επιχειρηματίας δεν είναι αρκετά εξοικειωμένη με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για αυτό το λόγο βρισκόμαστε και εμείς σήμερα εδώ για να βοηθήσουμε τις γυναίκες επιχειρηματίες της Κομοτηνής να εξοικειωθούν σε αυτό το κομμάτι και να εκπαιδεύσουμε και να παροτρύνουμε  τις υπόλοιπες γυναίκες να ασχοληθούν με τα socialmedia».

Φελίνα Καζάκου:«Υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα»

Τέλος η Φελίνακαζάκου συντονίστρια του παραρτήματος του ΣΕΓΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόνισε τη σημασία των socialmedia στις σημερινές επιχειρήσεις.

«Με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά ξεκινάμε σήμερα μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που αφορά την πρώτη συνάντηση για την φετινή σεζόν των μελών του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος στην Ροδόπη» ανέφερε η ίδια για να καταθέσει την πεποίθησή της πως «είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, καθώς αυτή αφορά την συμβουλευτική υποστήριξη των γυναικών σε θέματα διαχείρισης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης». Όπως τόνισε η κ. Καζάκου «σε μία περίοδο που ο εμπορικός κόσμος και κυρίως οι μικρές επιχειρήσεις πλήττονται οικονομικά από όλες τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας και όχι μόνο,διότι η παγκοσμιοποίηση έχει οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε μία δύσκολη φάση, η σωστή διαχείριση των socialmedia καθώς επίσης και η παρουσία των επιχειρήσεων σε αυτά είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων για την προβολή και την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών από μια γωνιά της χώρας μας από την Ροδόπη και την πόλη της Κομοτηνής».

Παράλληλα η κ. Καζάκου εξήγησε για τους σκοπούς της εκδήλωσης πως «θεωρούμε υποχρέωση μας να στηρίξουμε την γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσα από τον χώρο αυτό και πιστεύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες και κυρίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αυξήσουν το αγοραστικό κοινό μιας επιχείρησης και παράλληλα να την αναδείξουν και να την προβάλλουν πολύ περισσότερο».

Κλείνοντας η κ. Καζάκου δεν παρέλειψε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει την κ. Άννα Τουμπαλίδου η οποία είναι υπεύθυνη του παραρτήματος στην Ροδόπη, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό επιμελητήριο,καθώς και την εισηγήτρια, κ. Καραπάναγιώτου, «η οποία ως  νέα γυναίκα αγκάλιασε όλη αυτή την προσπάθεια». «Ευελπιστούμε ότι μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια όλο αυτό θα συνεχίσει και θα έχει μια σημαντική εξέλιξη προκειμένου να διασώσουμε τις τελευταίες μικρές γυναικείες επιχειρήσεις  της περιοχής μας» κατέληξε η κ. Καζάκου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.