Γεωργιαδης: Μεγαλα προστιμα σε «πονηρους» ιδιοκτητες κεντρων διασκεδασης

Προειδοποίηση προς ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης να μην επιχειρήσουν να υπερβούν τα όρια χωρητικότητας των καταστημάτων απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης

Προειδοποίηση προς ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης να μην επιχειρήσουν να υπερβούν τα όρια χωρητικότητας των καταστημάτων απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλλοντας μεγάλα πρόστιμα για τέτοιου είδους παραβάσεις.

Όπως είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όσοι θέλουν μεγαλύτερη χωρητικότητα θα λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους, ενώ η πολιτεία «δεν θα επιτρέψει να αισθάνονται κορόιδα» όσοι τηρούν τον νόμο.

«Εάν κάποιοι έχουν πάντως την πονηριά να πουν “θα δηλώσω ότι έχω μεικτό αλλά θα δουλεύω με τη χωρητικότητα των εμβολιασμένων”, κάνουν μεγάλο λάθος. Σας διαβεβαιώνω. Και θα το διαπιστώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι για να εκδοθεί σε ΦΕΚ κάποια κυβερνητική απόφαση που αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, η γραμματεία της κυβέρνησης ελέγχει πρώτα ότι υπάρχει σχετική απόφαση της επιτροπής των ειδικών, κάτι που συνέβη και σε ό,τι αφορά την άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συγχρωτισμό.

Ως προς τους εμβολιασμούς, αναφέρθηκε στην ηθική κρίση επί του τρόπου ασκήσεως της ατομικής ελευθερίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τους καθηγητές. Όπως είπε, αν είναι ανεμβολίαστοι διακινδυνεύουν να κολλήσουν τους μαθητές τους και «αυτή είναι μια πράξη εξαιρετικά ηθικά επιλήψιμη». Είπε επιπλέον ότι ο ιός και όχι η κυβέρνηση είναι εκείνος που διαχωρίζει τους πολίτες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.