Γεωργιαδης: Ανοιγουν μεσα Μαιου τα γυμναστηρια

Πλήρες χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης

Πλήρες χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία δραστηριοτήτων πρόκειται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανέφερε ότι τα γυμναστήρια θα μπορούσαν να ανοίξουν από 17 Μαΐου, αν όλα πάνε καλά και κατόπιν εισήγησης των επιδημιολόγων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι, δεδομένου πως η πλειονότητα των γυμναστηρίων αφορά κλειστούς χώρους, σε πρώτη φάση θα μπορούν να τα επισκεφθούν μόνο εμβολιασθέντες.

Όπως τόνισε, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Προανήγγειλε, δε, πακέτο οικονομικής στήριξης στα γυμναστήρια και τους παιδότοπους. Σημείωσε, δε, ότι το ολικό άνοιγμα των γυμναστηρίων, θα γίνει στις αρχές Ιουνίου.

Παράλληλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι από τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των sms μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο.

Για τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας είπε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ., με αντίστοιχη διεύρυνση του ωραρίου της εστίασης.

Σημείωσε, δε, ότι μετά από κάποιες εβδομάδες το ωράριο στην εστίαση αναμένεται να διευρυνθεί περαιτέρω, ενώ τον Ιούνιο και ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών, θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι.

Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα κτήματα όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις και γάμοι και τις υπηρεσίες catering.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.