«Γενναια» παραταση στην υποβολη αιτησεων για το e-Λιανικο ζητουν Λογιστες-Φοροτεχνικοι της Αλεξανδρουπολης

Διαπιστώνουν προβλήματα στο σύστημα υποβολής αιτήσεων που διαχειρίζεται η ΔΕΣΜΟΣ

Επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης απέστειλε ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης ζητώντας την αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν προκύψει με τη δράση: «e-Λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Με την από 12/2/2021 δήλωσή σας προκηρύχθηκε η δράση : «e-Λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με σκοπό να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος με ημερομηνία λήξης υποβολής των προτάσεων την 24/03/2021 και ώρα 15:00.

 Ήδη όμως διανύουμε όπως όλοι γνωρίζουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου πρέπει όλοι να ζούμε έγκλειστοι. Σε πολλές δραστηριότητες να αναστέλλεται συνεχώς η λειτουργία τους και όλος ο φόρτος εργασίας αυτής της γραφειοκρατίας να πέφτει στις πλάτες των λογιστών.

Αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες, υπό το πρίσμα εξαιρετικά πιεστικών προθεσμιών στις οποίες έρχεται να προστεθεί και η υποβολή αιτήσεων της ανωτέρω δράσης.

Επιπλέον το πληροφοριακό σύστημα υποβολής των αιτήσεων που διαχειρίζεται η εταιρία ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε. υπολειτουργεί εδώ και αρκετές ημέρες. Για το λόγο αυτό δόθηκε αρχικά παράταση στην υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την 5/4/2021 για να έρθει η διαχειριστική αρχή και να δώσει ακόμη μια μέρα παράτασης, ήτοι 6/4/2021. Ούτως ή άλλως από τις 5 Απριλίου 2021 η σελίδα υποβολής αιτήσεων έχει καταρρεύσει και υπολειτουργεί.

Για τους λόγους αυτούς και υπό το πρίσμα της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως λόγω της Πανδημίας αιτούμαστε παράταση υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος τουλάχιστον με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2021».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.