Γενικη Συνελευση του Σωματειου Εργαζομενων στη SHELMAN

Στο εργατικό Κέντρο Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής Γενική Συνέλευση εργαζομένων στο εργοστάσιο SHELMAN κατά την διάρκεια της οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην εταιρεία, η οποία από εχθές Δευτέρα να σημειώσουμε ότι λειτουργεί κανονικά.

 

Γεώργιος Χατζηαθανασίου, «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την εταιρεία»

Ενημερώνοντας για τους λόγους για τους οποίους πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων ο πρόεδρος του Σωματείου και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Γεώργιος Χατζηαθανασίου, κατ’ αρχήν διαψεύδει τα φημολογούμενα περί παράτασης της υποχρεωτικής άδειας των εργαζομένων εκ μέρους της επιχείρησης.

«Δεν υπάρχει παράταση της υποχρεωτικής άδειας και ήδη σήμερα, (χθες Δευτέρα), το εργοστάσιο μπήκε σε λειτουργία» αναφέρει, τονίζοντας ότι οι λόγοι της Γενικής Συνέλευσης είχαν να κάνουν με σχετική ενημέρωση των εργαζομένων «σχετικά με τις εξελίξεις στην εταιρεία. Επειδή οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ήξεραν ότι είχαμε μια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα θεωρήσαμε καλό να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μέσω μιας γενικής συνέλευσης».

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την εταιρεία, η οποία όπως σημειώνει ο κ. Χατζηαθανασίου «έχει πρόβλημα ρευστότητας, όπως και όλη η αγορά. Επειδή η αγορά είναι νεκρή κινούνται μόνο οι εξαγωγές. Η εταιρεία περιμένει βελτίωση της κατάστασης, ενόψει κάποιων εξαγωγών που πρόκειται να γίνουν. Αν δεν γίνει αυτό θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε απολύσεις σε εργοστάσιο της Κομοτηνής. Να σημειώσουμε ότι στην Χαλκίδα ήδη γίνονται απολύσεις εδώ και εφτά μήνες περίπου, Από την πλευρά της η διοίκηση της εταιρείας ευελπιστεί ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Είκοσι απολύσεις στο εργοστάσιο της Χαλκίδας κάθε μήνα το τελευταίο επτάμηνο

«Κάθε μήνα από το εργοστάσιο της Χαλκίδας απολύονται είκοσι εργαζόμενοι και αυτό γίνεται τους τελευταίους επτά μήνες περίπου με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα από το συγκεκριμένο εργοστάσιο να έχουν απολυθεί 180 εργαζόμενοι και οι απολύσεις όπως όλα δείχνουν θα συνεχισθούν μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σημαντικά».

Σήμερα στο εργοστάσιο της Κομοτηνής εργάζονται 156 εργαζόμενοι. «Υπήρξαν κάποιες οικιοθελείς αποχωρήσεις το τελευταίο διάστημα, ήμασταν 161 εργαζόμενοι και τώρα αυτή τη στιγμή είμαστε 156», σημειώνει ο κ. Χατζηαθανασίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.