Γεμισε τρακτερ η Κομοτηνη στην διαμαρτυρια των αγροτων

Διαμαρτυρία για την μείωση των επιδοτήσεων, το κόστος παραγωγής, και όλα τα θέματα που παραμένουν ανεπίλυτα από την κυβέρνηση

Ένα ποτάμι από τρακτέρ πλημμύρισε την Κομοτηνή το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Δεκεμβρίου κατά την διαμαρτυρία των αγροτών της Ροδόπης, απέναντι στον εμπαιγμό που θεωρούν δέχονται από την κυβέρνηση, που όπως τονίζουν έχει υποσχεθεί, αλλά δεν έχει διευθετήσει τα πολλά ανοιχτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Θρυαλλίδα για τις τελευταίες αντιδράσεις αποτέλεσε η σημαντική μείωση που είδαν στις επιδοτήσεις, λόγω των προβλέψεων της νέα ΚΑΠ, που ζητούν να διορθωθεί άμεσα, που προστίθεται στα προβλήματα του κόστους παραγωγής, της μη θεσμοθέτησης της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης, το αγροτικό ρεύμα, την έλλειψη αναδασμών στην περιοχή μας, όπως και η έλλειψη φραγμάτων και η σωστή υδατική διαχείριση, αλλά και επιμέρους προβλήματα των κλάδων.

Ελπίδα τους είναι πως η κινητοποίηση αυτή θα αποτελέσει την σπίθα που θα ανάψει την φωτιά των κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα.

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους οι αγρότες

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής «Σπάρτακος» κ. Νίκος Μποτρότσος τόνισε την δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες:

Την ανάγκη να αλλάξει η ΚΑΠ τόνισε ο Πρόεδρος ΕΝ.Ε.Ε.Α. (Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών).κ. Κυριάκος Κρόκος

Για τα προβλήματα των μελισσοκόμων μίλησε ο πρόεδρός του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Στυλιανός Κεχαγιάς

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί παρέθεσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών κ. Αμέτ Σινάν

Στην ανάγκη να βρεθεί λύση στα προβλήματα των αγροτών αναφέρθηκε η κ. Μαρία Μπαχτσεβάνη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.