Γευσιγνωσια καφε με τρεις σπανιες ποικιλιες ανωτερης ποιοτητας

Τρεις μοναδικές ποικιλίες καφέ από την κατηγορία micro lots, την ανώτερη κατηγορία της διεθνούς «πυραμίδας ποιότητας» για τον καφέ, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θαμώνες της καφετέριας Kaffeine, σε ανοιχτή εκδήλωση γευσιγνωσίας που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

 

Η δημοφιλής καφετέρια της οδού Βενιζέλου, εκτός από το ζεστό περιβάλλον και την πολύ καλή εξυπηρέτηση, επιμένει με έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων, που προσφέρει στο κοινό της Κομοτηνής. Αναπτύσσοντας συνεργασία με την εταιρία «TAF», την εταιρία που πρωτοστατεί στην εξάπλωση μιας νέας κουλτούρας καφέ στη χώρα μας, η ιδιοκτησία και το προσωπικό του Kaffeine έχουν αφιερωθεί στην εξασφάλιση των κατά το δυνατόν υψηλότερων στάνταρς ποιότητας για τους φίλους του καφέ. Βασικό τους «εργαλείο» είναι οι ποικιλίες καφέ επιπέδου «speciality», οι οποίες προέρχονται από επιλεγμένες φάρμες του εξωτερικού και πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας. Κρίσιμη ταυτόχρονα παράμετρος, ώστε ο καφές να φτάσει ποιοτικός και γεμάτος αρώματα στο φλιτζάνι ή στο ποτήρι του θαμώνα, είναι η συνέπεια στην ενδεδειγμένη μέθοδο παρασκευής του πριν από κάθε σερβίρισμα.

H καφετέρια Kaffeine, ως πρεσβευτής της νέας φιλοσοφίας που προωθεί η TAF για την απόλαυση του καφέ στην Ελλάδα, επιχειρεί να κάνει το βήμα παραπάνω και στη δική μας περιοχή, αποκαλύπτοντας μικρά και μεγάλα μυστικά του αγαπημένου ροφήματος στο κοινό της Κομοτηνής. Στα events γευσιγνωσίας, που έχει διοργανώσει, οι λάτρεις του καφέ έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ορισμένες από τις σπανιότερες και ακριβότερες ποικιλίες στον κόσμο, καθώς επίσης να μυηθούν στη διαδικασία «cupping», στον τρόπο δηλαδή με τον οποίο εντοπίζουμε και αξιολογούμε τα γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ, το άρωμα, το σώμα και την οξύτητα.

 

Τα μυστικά του καφέ αποκάλυψε ο σπεσιαλίστας του είδους Στέφανος Δωματιώτης

Στο τελευταίο event γευσιγνωσίας, για το οποίο βρέθηκε στην Κομοτηνή ο barista trainer της TAF και πανελλήνιος πρωταθλητής «brewers cup» για το 2014, κ. Στέφανος Δωματιώτης, την ευκαιρία να αποκτήσουν το εφόδιο της γνώσης γύρω από τον καφέ και να λύσουν τις οποιεσδήποτε απορίες τους, είχαν όχι μόνο θαμώνες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τον κόσμο της αγαπημένης τους καθημερινής συνήθειας, αλλά και επαγγελματίες της καφεστίασης από την Κομοτηνή και από γειτονικές πόλεις της περιφέρειάς μας. Το τελευταίο είναι το πλέον ενθαρρυντικό στοιχείο, γιατί καταδεικνύει πως οι άνθρωποι που καταπιάνονται με επαγγέλματα γύρω από τον καφέ, δείχνουν μια διάθεση να εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους, ποντάροντας πρωτίστως στη γνώση και στην υψηλή ποιότητα. Άλλωστε, μια γενική παραδοχή σε αυτήν την δύσκολη εποχή που διανύουμε, είναι ότι η ποιότητα διατηρεί το ρόλο της ως σταθερή αξία και κερδίζει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.

 
Το Kaffeine ένα από τα 4 ελληνικά espresso bars, που ξεχωρίζουν για την ειδίκευσή τους στις speciality ποικιλίες

Με αυτήν ακριβώς την πεποίθηση και φιλοσοφία, ο νεαρός ιδιοκτήτης του Kaffeine, κ. Στέλιος Γκουτάκος, προχώρησε προ διετίας σε ένα φιλόδοξο επιχειρηματικό εγχείρημα. Η αποδοχή του από το κοινό της Κομοτηνής αποδείχτηκε εντυπωσιακή, δείγμα της αναγνώρισης των υψηλής ποιότητας προϊόντων, που προσφέρει. Εξάλλου, στο τελευταίο τεύχος του «Snack and Coffee», του μεγαλύτερου ελληνικού περιοδικού καφεστίασης, το Kaffeine έχει συμπεριληφθεί στις 4 χαρακτηριστικές περιπτώσεις espresso bars, που ξεχωρίζουν σε πανελλαδικό επίπεδο για την ειδίκευσή τους στις speciality ποικιλίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.