Φθινοπωρινη συναξη… Αγροφυλακων!

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 1.300 αγροφυλάκων και αγρονόμων σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια, με τα δύο σχέδια ΠΔ που κατέθεσε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα σχέδια που αναφέρονται στα προσόντα, τα κριτήρια και τη διαδικασία προσλήψεως αγροφυλάκων και αγρονόμων, θα αποτελέσουν τη βάση για την κατάρτιση των σχετικών προκηρύξεων που θα ανακοινώσει το υπουργείο μέσα στους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τα ΠΔ, οι αγροφύλακες και οι αγρονόμοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 38ο έτος. Ακόμη, πρέπει να έχουν ανάστημα 1,60 μ. οι γυναίκες και 1,65 μ. οι άνδρες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να μην έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα και να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους, αλλά πρέπει να προσκομίσουν και γνωμοδότηση κρατικού ψυχιατρικού νοσοκομείου ότι δεν είναι χρήστες ναρκωτικών.

Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα, πάντως όχι να έχουν απαλλαγή για λόγους υγείας.

Η επιτροπή

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν, αυτοπροσώπως, στα Αγρονομικά Τμήματα τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στον διαγωνισμό και κάθε ανακριβές δηλούμενο στοιχείο επισύρει αποκλεισμό από τον διαγωνισμό.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα ελέγχονται από ειδική 3μελή επιτροπή βαθμοφόρων αγρονόμων, ενώ θα συγκροτείται και Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, η οποία θα συγκροτείται από έναν σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δύο αγρονόμους διευθυντές. Ακόμη, οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού σε προφορική συνέντευξη. Η επιτροπή, με «συνοπτική αιτιολογία» θα αξιολογεί και θα βαθμολογεί «συνολικά την παράσταση, την ικανότητα έκφρασης, τις γνώσεις και τις δεξιότητες, την ικανότητα προσαρμογής» των υποψηφίων.

Δοκιμασίες

Οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται και σε αθλητικές δοκιμασίες. Αγροφύλακες θα προσλαμβάνονται με μόρια και πρέπει να έχουν τίτλο σπουδών οποιουδήποτε τύπου Λυκείου, ενώ οι αγρονόμοι σε ποσοστό 50% θα προέρχονται από ιδιώτες και 50% από αγροφύλακες πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Ως πρόσθετα προσόντα για τους αγροφύλακες αναφέρονται η γνώση ξένης γλώσσας, το δίπλωμα μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας, η θητεία ως έφεδρος ή στις Ειδικές Δυνάμεις και το πτυχίο ΑΕΙ περιβαλλοντικής κατεύθυνσης. Οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε γραπτή εξέταση και αθλητικές δοκιμασίες.

Υπενθυμίζεται πως για τους υποψήφιους αγρονόμους εκτός του πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, καθώς και η γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.