Φρενο στο τεστ προσομοιωσης

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας απαγορεύεται η διεξαγωγή του τεστ προσομοίωσης των πανελλήνιων εξετάσεων που έχει ήδη προγραμματίσει να κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες το περιεχόμενο της συγκεκριμένης τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία «δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή, από φροντιστήρια ή άλλους ιδιωτικούς φορείς, εξεταστικών δοκιμασιών ή προσομοιώσεων σε εθνικό ή τοπικό επίπεδο επί της εξεταστέας ύλης, κατά το πρότυπο της διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Παράβαση της παρούσας διάταξης συνιστά πειθαρχικό αδίκημα των εμπλεκομένων εκπαιδευτικών και συνεπάγεται την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας των φροντιστηρίων ή άλλων ιδιωτικών φορέων».

Στην απόφαση αυτή το ΥΠΕΠΘ κατέληξε προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, μετά το σάλο που είχε προκληθεί πέρσι, όταν στις πανελλαδικές εξετάσεις μπήκε ένα θέμα των Αρχαίων Ελληνικών που είχαν βάλει τα φροντιστήρια στις εξετάσεις προσομοίωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.