«Φως στο τουνελ» για τους εργαζομενους του Καθετου Αξονα

Φως στο τούνελ της ταλαιπωρίας, την οποία υφίστανται τον τελευταίο έναν χρόνο περίπου, είδαν χθες οι εργαζόμενοι στο έργο κατασκευής του Κάθετου Άξονα Κομοτηνή-ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Μετά από καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων και υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα, που πήραν τους τελευταίους μήνες από την εταιρία, επιτέλους χθες είδαν στους λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά, που αντιστοιχούν σε 4 μηνιάτικα εκ των 11 συνολικά, που τους οφείλονται.

 

Συνεχίζεται η αποχή τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή

Να σημειωθεί, όμως, πως η αποχή των εργαζομένων από τα καθήκοντά τους θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και περιμένουν από την Ιόνιος να ικανοποιήσει ένα ακόμα τμήμα των οικονομικών τους απαιτήσεων. Στο βαθμό, που αυτό συμβεί, όπως δεσμεύτηκε χθες η εταιρία, οι εργαζόμενοι θα συνέλθουν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνέχισης ή λήξης της κινητοποίησής τους.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι σύμφωνα με τους ίδιους, η εταιρία εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδυναμία εφοδιασμού με πρώτες ύλες και εξοπλισμό, απαραίτητα για τη συνέχιση των εργασιών στο έργο του Κάθετου Άξονα. Κάτι τέτοιο φυσικά συνεπάγεται πως ακόμα κι αν επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, η πρόοδος των εργασιών θα εξακολουθήσει να παραμένει αμφίβολη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.