FLOOD PROTECTION: Σημαντικες παρεμβασεις αντιπλημμυρικης προστασιας στον Εβρο

Έργα και οι προμήθειες συνολικού προϋπολογισμού 2.950.905 ευρώ

Πέντε σημαντικά τεχνικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και δύο προμήθειες εξοπλισμού για τη διαχείριση πλημμυρών στον Έβρο πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο του στρατηγικού έργου FLOOD PROTECTION το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020.

Το έργο FLOOD PROTECTION ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2017 και ολοκληρώνεται τέλη Νοεμβρίου του 2023, έχοντας αξιοποιήσει πόρους περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Βουλγαρίας για τεχνικές παρεμβάσεις και προμήθειες για την πρόληψη, την προστασία και τη διαχείριση των πλημμυρών. Στην Ελλάδα, τα έργα πραγματοποιήθηκαν στην Π.Ε. Σερρών από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Π.Ε. Έβρου από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αντίστοιχα, στην Βουλγαρία έργα υλοποιήθηκαν στους διασυνοριακούς νομούς του Χάσκοβο, Κίρτζαλι, Σμόλιαν και Μπλαγκόεβγκραντ.

Ειδικά στην Π.Ε. Έβρου τα έργα και οι προμήθειες που πραγματοποιήθηκαν είχαν συνολικό προϋπολογισμό 2.950.905,09 ευρώ και περιλαμβάνουν:

  • Παρεμβάσεις δομικής ενίσχυσης ανατολικού αναχώματος και βελτίωση αντιπλημμυρικών υποδομών στον ποταμό Άρδα στην περιοχή των Ριζίων και Καστανέων.
  • Κατασκευή τμήματος του έργου ενίσχυσης αναχωμάτων με λιθορριπές και σαραζανέτ στην περιοχή των Φερών.
  • Τεχνικά έργα βελτίωσης δομικής ενίσχυσης αντιπλημμυρικών υποδομών στην περιοχή του Σουφλίου.
  • Παρεμβάσεις δομικής ενίσχυσης αναχωμάτων ποταμού Έβρου και παραπόταμων στην περιοχή του Διδυμοτείχου.
  • Έργα ενίσχυσης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών δομών στην περιοχή της Ορεστιάδας.
  • Προμήθεια μεταφερόμενων αυτόνομων αντλιών μεγάλης παροχής και συναφών εξαρτημάτων για τις ανάγκες της Π.Ε. Έβρου.
  • Προμήθεια εβδομήντα (70) σκηνών χωρητικότητας δέκα (10) ατόμων γενικής χρήσης στρατιωτικού τύπου.

Το έργο FLOOD PROTECTION ολοκληρώνεται με την υλοποίησή μίας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στην παρέβρια περιοχή, αναφορικά με την πρόληψη και την προστασία από τις πλημμύρες, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή. Η εκστρατεία περιλαμβάνει ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Έβρου και δράσεις ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού σε συνεργασία με την 1η Μονάδα Έρευνας και Διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής, με διανομή πληροφοριακού υλικού και προώθηση μηνυμάτων μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερες πληροφορίες: https://crossborderfloodprotection.eu/

Το περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών, της Διαχειριστικής Αρχής και της Κοινής Γραμματείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.