Φεβρουαριο οι συμψηφισμοι για τις ασφαλιστικες εισφορες

Διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Εργασίας

Από τον Μάρτιο θα αρχίσουν να επιστρέφονται τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών που αφορούν στο 2015 και παρακρατήθηκαν πέρυσι. Χιλιάδες ασφαλισμένοι αναμένουν τον συμψηφισμό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες ώστε να τους επιστραφούν χρήματα που πλήρωσαν.

Βεβαίως θα υπάρξουν και περιπτώσεις όπου ο συμψηφισμός θα φέρει επιπλέον ποσά που θα πρέπει να καταβληθούν, ωστόσο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ασφαλισμένοι θα πάρουν χρήματα.

Τις διαβεβαιώσεις για ολοκλήρωση της εκκαθάρισης εντός του Φεβρουαρίου ώστε οι όποιες επιστροφές ή συμψηφισμούς με άλλες οφειλές να γίνουν τον Μάρτιο, έδωσε την Τετάρτη ο o υφυπουργός Εργασίας κος Α.Πετρόπουλος.

Για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών για επικουρικό και εφάπαξ με τις οποίες επιβαρύνονται ορισμένοι επαγγελματικοί κλάδοι και για τις οποίες τα ειδοποιητήρια δεν έχουν αρχίσει ακόμα να αποστέλλονται, ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι εισφορές αυτές «πήγαν λίγο πίσω» και όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα ειδοποιητήρια, οι εισφορές θα καταβληθούν σε τόσες δόσεις όσοι και οι μήνες στους οποίους αντιστοιχούν οι εισφορές αυτές.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε, επίσης, ότι σε ασφαλισμένους με εισόδημα από 30.000 μέχρι 70.000 και πάνω υπάρχουν επιβαρύνσεις με βάση το νέο ασφαλιστικό. «Πρέπει, το έχουμε πει και θα το κάνουμε και αυτό το επίπεδο, αυτή την γκάμα ασφαλισμένων να την προσεγγίσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο, να τους μειώσουμε τους συντελεστές, θα το δούμε και θα το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.