«Εξοικονομω 2021»: Ξεκινουν οι αιτησεις για τις πολυκατοικιες

Για τη συμμετοχή διαμερίσματος ή διαμερισμάτων στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών του ακινήτου

Ανοίγει σήμερα πλατφόρμα για την υποβολή στο «Εξοικονομώ 2021» αιτήσεων για τις πολυκατοικίες, με καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Για τη συμμετοχή διαμερίσματος ή διαμερισμάτων στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών του ακινήτου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η αίτηση πολυκατοικίας, που υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο της πολυκατοικίας, συνδέεται με τις επιμέρους αιτήσεις των συμμετεχόντων διαμερισμάτων που περιλαμβάνουν κοινόχρηστες και μη κοινόχρηστες παρεμβάσεις αναβάθμισης αυτών.

Για να υποβληθεί αίτηση πολυκατοικίας θα πρέπει να ληφθεί απόφαση, στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης της πολυκατοικίας για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, την πραγματοποίηση παρεμβάσεων, τον ορισμό του εκπροσώπου της πολυκατοικίας και για την επιλογή του συνεργαζόμενου χρηματοπιστωτικού οργανισμού στην περίπτωση της λήψης δανείων. Παράλληλα, πρέπει να υπάρχει σε ισχύ αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) διαχείρισης πολυκατοικίας και να εκδοθεί Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης του ακινήτου.

Ο εκπρόσωπος και οι λοιποί ωφελούμενοι (ιδιοκτήτες διαμερισμάτων), αφού συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, υποβάλλουν ηλεκτρονικά, σε συνεργασία με τον Ενεργειακό Επιθεωρητή που εξέδωσε το ΠΕΑ, αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Προγράμ­ματος.

Μία κατοικία, προκειμένου να κριθεί επιλέξιμη, πρέπει να υφίσταται νόμιμα, να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα, να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία και να έχει καταταχθεί βάσει του Α Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Α Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ. Επισημαίνεται ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι επιλέξιμες οι ιδιοκτησίες του κτηρίου που δεν χρησιμοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστημα στο ισόγειο κτηρίου).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.