Εξετασεις για 100 νεους δικαστικους λειτουργους

Με διαγωνισμό θα εισαχθούν στην Εθνική Σχολή Δικαστών 100 νέοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν από ειδικές εξεταστικές επιτροπές, έτσι ώστε να εισαχθούν στη σχολή και μετά την αποφοίτησή τους να ενταχθούν στο δικαστικό Σώμα.

Ο αριθμός των εισακτέων κατανέμεται ανά κατεύθυνση ως ακολούθως: Διοικητικής Δικαιοσύνης είκοσι πέντε (25) και αναλυτικά: δεκαεννέα (19) θέσεις δοκίμων παρέδρων πρωτοδικείου των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και έξι (6) θέσεις δοκίμου Παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης εβδομήντα πέντε (75) και αναλυτικά: πενήντα (50) θέσεις δόκιμων παρέδρων πρωτοδικείου και είκοσι πέντε (25) θέσεις δοκίμων παρέδρων εισαγγελίας. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στην Αθήνα, από την 1η Νοεμβρίου 2001 έως το τέλος Φεβρουαρίου 2002, από επιτροπές.

Το εξεταστικό κέντρο, το πρόγραμμα καθώς και οι χώροι διεξαγωγής των εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν από τις Επιτροπές διαγωνισμού με γραπτές ανακοινώσεις που θα αναρτηθούν:

α) στην Εθνική Σχολή Δικαστών

β) στη είσοδο του Πρωτοδικείου Αθηνών (κτίριο 6) και γ) στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης έως την 27η Οκτωβρίου 2001.


Οι υποψήφιοι οφείλουν να υποβάλουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά με συστημένες επιστολές σχετική αίτηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης (2ος όροφος: 204,207 γραφεία) ή στην έδρα της Εθνικής Σχολής Δικαστών στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης έως και 28 Σεπτεμβρίου 2001, επισυνάπτοντας απαραίτητα και το πτυχίο τους με τα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι έχουν τα νόμιμα προσόντα και ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό τους κώλυμα διορισμού. Στην αίτηση διευκρινίζεται για ποια κατεύθυνση είναι υποψήφιοι και η γλώσσα ή οι γλώσσες στις οποίες επιθυμούν να εξετασθούν.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν πτυχιούχοι νομικού τμήματος ΑΕΙ, οι οποίοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 27ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 40ό έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2001.

Το ανώτατο όριο ηλικίας παρατείνεται α) για όσο χρονικό διάστημα έχει διαρκέσει η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία του υποψηφίου και β) για τρία έτη αν ο υποψήφιος είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος ή για ένα έτος εάν είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.