Εξαπινης επιασε τους εμπορους η προωρη εναρξη των εκπτωσεων

Κική Κωνσταντινίδου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής «Θα προτιμούσαμε να έχουμε και αυτή την εβδομάδα με κανονικές τιμές ώστε να προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν τα τεράστια κενά της πανδημίας»

Εξαπίνης έπιασε τους επαγγελματίες της αγοράς η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την εκκίνηση των θερινών εκπτώσεων μία εβδομάδα πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία, σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου.

Η κ. Κωνσταντινίδου μίλησε το πρωί της Τρίτης, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» με την αφορμή της έναρξης των εκπτώσεων υπογραμμίζοντας μάλιστα πως η πλειοψηφία της αγοράς θα επιθυμούσε την έναρξη των εκπτώσεων την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, ώστε «να δουλέψουμε με κανονικές τιμές και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν τα πολύ μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020 και το 2021».

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής ξεκαθάρισε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε με το σκεπτικό της κινητροδότησης των καταναλωτών ώστε να ενισχυθεί η αγορά, ωστόσο το χρονικό διάστημα ανακοίνωσης έπιασε εξαπίνης τους επαγγελματίες οι οποίοι έπρεπε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα να κάνουν ό,τι προβλέπεται ώστε να είναι σύννομοι, γεγονός που επετεύχθη με υψηλά, όπως εξήγησε, ποσοστά εκπτώσεων.

«Το να δουλεύει ένα κατάστημα μόνιμα με εκπτώσεις και προσφορές δεν είναι και το πιο υγιές»

«Το να δουλεύει ένα κατάστημα μόνιμα με εκπτώσεις, με προσφορές και με προϊόντα, τα οποία είναι πάντα μέσα, είτε της προηγούμενης είτε της ίδιας σεζόν δεν είναι και το πιο υγιές» υπογράμμισε η ίδια «για να μπορέσει και το επιχειρείν να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις». Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντινίδου η ανακοίνωση μία ημέρα πριν την έναρξή τους από πλευράς Υπουργείου, δημιούργησε εκ νέου σύγχυση στην αγορά αλλά και προβλήματα, για να υπογραμμίσει προς τους συναδέλφους της τα αυστηρά πρόστιμα που προβλέπονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα προβλεπόμενα που είναι ίσα με το μισό % του ετήσιου κύκλου εργασιών και όχι κατώτερα των 5.000 ευρώ.

Επιβαρυμένη η καθημερινότητα

«Είναι πάρα πολύ μεγάλο το πρόστιμο και έχουμε και τα πρόστιμα τα οποία υπάρχουν λόγω κορωνοϊού, για τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε μέσα στα καταστήματά μας, τα self test που πρέπει να γίνονται από το προσωπικό μας. Όλα αυτά έρχονται και επιβαρύνουν το κλίμα και την καθημερινότητά μας» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σε σχέση με την έως τώρα κίνηση στην αγορά της Κομοτηνής, απουσία και των τουριστών που ωστόσο παραδοσιακά δεν αποτελούν μετρήσιμο μέγεθος για την τοπική πραγματικότητα της Ροδόπης, η ίδια τόνισε πως αυτή δεν κινείται στα αναμενόμενα επίπεδα.

«Αυτό που θέλουμε εμείς από τις εκπτώσεις είναι όλος ο πληθυσμός της Ροδόπης να στηρίξει τα μαγαζιά της Κομοτηνής, να στηρίξει το εμπόριο της πόλης μας, γιατί είμαστε μια πάρα πολύ καλή και οργανωμένη αγορά, δεν μας λείπει κάτι και αυτό είναι που θα στηρίξει και την οικονομία της περιοχής μας, τα σπίτια μας και τις θέσεις εργασίας στα καταστήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προς την κατεύθυνση αυτή η ίδια αναφέρθηκε και στην δεύτερη φάση της επιδότησης για την δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων “e-λιανικό” που ανακοινώθηκε καλώντας τις επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που δίνεται.

«Ναι» στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων

«Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει μπει στη ζωή μας και ήρθε για να μείνει, οπότε είναι κάτι που έρχεται να προσθέσει στα καταστήματα, να προσθέσει στην κατανάλωση, να προσθέσει τζίρο, και καλό είναι οι περισσότερες επιχειρήσεις να κινηθούν προς αυτό το αντικείμενο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας το θερμό ενδιαφέρον που υπήρχε από τα καταστήματα της περιοχής και κατά την πρώτη φάση του προγράμματος.

«Το ηλεκτρονικό κατάστημα έρχεται να λειτουργήσει προσθετικά στα τοπικά καταστήματα και σε όλη την αγορά. Το κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα από μια τοπική επιχείρηση μπορεί να απευθυνθεί προς μία μεγαλύτερη αγορά, οπότε είναι πάρα πολύ θετικό και προτρέπουμε και όλα τα καταστήματα να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.