Ευωδερο περασμα “ΒορΟινων” απο Κομοτηνη – Με χορηγο επικοινωνιας τον “ΠτΘ”

Ένα ευωδερό πέρασμα έκαναν οι κάτοικοι της Κομοτηνής, αλλά και πολλοί Θρακιώτες από τον ξένιο χώρο του Ανατόλια, το περασμένο Σάββατο. Στην αίθουσα εστίασης φιλοξενήθηκαν πολλοί οινοπαραγωγοί και τα τέκνα τους, για να μας συστηθούν. Το ξενοδοχείο Ανατόλια με την ευγενική χορηγία του δέχτηκε την ένωση οινοπαραγωγών «ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ», στο πλαίσιο των βορΟΙΝΩΝ.

Τα “ΒορΟινά” αποτελούν μια εκδήλωση γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα σε συνδυασμό με σεμινάρια και πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας από την εταιρεία «ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ». Εξ αρχής πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα «Το κρασί από το αμπέλι στο τραπέζι, βασική εκπαίδευση». Τέθηκαν οι προϋποθέσεις ενός καλού αμπελιού και τι καθορίζει την ποιότητά του. Ακολούθησε η πορεία γέννησης, ανάπτυξης και ωρίμανσης του καρπού. Διαλογή, μεταφορά καρπού και οινοποιητική διαδικασία. Περισσότερο αναλύθηκαν η λευκή και ερυθρή οινοποίηση, ενώ, στο τέλος διευκρινίστηκε το ποιες πρέπει να είναι οι κατάλληλες συνθήκες μιας κάβας, η οργάνωσή της και τα είδη της. Ομιλητές υπήρξαν οι: Θωμάς Λίγας, Ελένη Κεχρή και Ευριπίδης Κατσαρός.

Ο Γιάννης Αλμπάνης υπεύθυνος της «ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» μας μίλησε για την θεσμική σχεδόν εταιρεία που πρωτοπόρα ενώνει και προωθεί τους οινοπαραγωγούς της Βορείου Ελλάδος. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 με την συμμετοχή 13 μελών-οινοπαραγωγών, ενώ σήμερα αριθμεί 38, από τα οποία τα 24 βρέθηκαν στην Κομοτηνή. Τα μέλη που συμμετέχουν στην δράση της έχουν υποδομές επισκεψιμότητας, ώστε το κοινό να μπορεί να δει από κοντά την κυοφορία και εν τέλει την γέννηση του κρασιού με την μορφή αγροτουρισμού. Επίσης, ο ίδιος φορέας κάθε χρόνο πραγματοποιεί διεθνή Διαγωνισμό οίνου. Περισσότερες πληροφορίες στο www.winesofnorthgreece.gr.

Αξιοσημείωτο είναι πως όλα τα μέλη της εταιρείας «ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» μπορούν να δεχτούν τους φίλους του κρασιού στον χώρο τους. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του συνεταιρισμού.

 

Επιλέγοντας να σημειώσουμε ότι όλοι οι παρουσιαζόμενοι οίνοι και οι παρευρεθέντες παραγωγοί αποτέλεσαν εξαιρετικά δείγματα της Ελληνικής ποιότητας. Αξιόλογοι παράγοντες της Ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζονται από ανεξάντλητο μόχθο να διατηρήσουν ψηλά τα standards του Κρασιού. Ήταν μια γόνιμη βραδιά και για τους ιδιώτες οινοπαραγωγούς, αλλά και για το οινικό κοινό (πραγματικά μεγάλο).

 

Πλήρες φωτογραφικό υλικό στην ενότητα ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.