ΕΒΕΡ προς επιχειρησεις: «Κατοχυρωστε επωνυμια και διακριτικο τιτλο της επιχειρησης σας»

Δημιουργείται Μητρώο

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης μετά την θέση σε ισχύ του Ν. 4919/2022/ΦΕΚ Α΄71 (άρθρα 53-55) ενημερώνει τα μέλη του για την αναγκαιότητα της καταχώρησης του διακριτικού τίτλου της επιχείρησης τους, εφόσον υφίσταται αυτός.

Ειδικότερα, στον νέο Ν. 4919/2022  προβλέπεται η δημιουργία Μητρώου Επωνυμιών και Διακριτικών Τίτλων, στο οποίο καταχωρίζονται οι μοναδικές επωνυμίες και οι μοναδικοί διακριτικοί τίτλοι όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που ασκούν εμπορική και οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΒΕΡ, με την καταχώρηση στο Μητρώο οι επιχειρήσεις διασφαλίζουν τη μοναδικότητα του διακριτικού τους τίτλου και προστατεύουν την φήμη τους από την εκμετάλλευση τυχόν κακόβουλων τρίτων. Επιπλέον αποτρέπεται ο κίνδυνος σύγχυσης του καταναλωτικού κοινού από ομοειδείς επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Αντώνης Γραβάνης, σε δήλωσή του για την κατοχύρωση του διακριτικού τίτλου των επιχειρήσεων, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, φροντίζει να είναι πάντα δίπλα στα μέλη του, παρέχοντας έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις.

Για το λόγο αυτό συστήνουμε την επίσπευση των διαδικασιών καταχώρισης του διακριτικού τίτλου για όλες τις επιχειρήσεις- μέλη μας».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία του Επιμελητηρίου στο τηλ.2531022547.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.