Εβδομαδα Κινητοποιησης απο την ΕΜΔΥΔΑΣ Θρακης

Ζητά αναβαθμισμένες Τεχνικές Υπηρεσίες για Σύγχρονες & Ασφαλείς Δημόσιες Υποδομές

Ενάντια στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Διπλωματούχων Μηχανικών, στα ελλείμματα στελέχωσης και λειτουργίας των Δημόσιων Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης, στη γενικευμένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κρίσιμων Δημόσιων Λειτουργιών και στην εντεινόμενη μισθολογική μας υποτίμηση, η ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης αποφάσισε σειρά κινητοποιήσεων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

Διεκδικούμε Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες και ΥΔΟΜ που δεν θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αλλά θα είναι πλήρως στελεχωμένες, ώστε να προστατεύουν αποτελεσματικά το Περιβάλλον, τις Δημόσιες Υποδομές, την ασφάλεια των πολιτών και το Δημόσιο Συμφέρον, όπως και το Σύνταγμα επιτάσσει.

Οι γερασμένες Υποδομές και η ελλιπής τους συντήρηση, η αντισεισμική προστασία, τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, η αποκατάσταση των φυσικών καταστροφών, τα χιλιάδες έργα τα οποία τρέχουν πανελλαδικά, αλλά και οι πολλές δεκάδες παραιτήσεων νεοδιορισμένων Μηχανικών, από τους πρόσφατους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, πρέπει να απασχολήσουν όλη την κοινωνία.

Η κινητοποίηση έχει ως κύρια αιτήματα:

(α) Την στελέχωση των Υπηρεσιών μέσω ΑΣΕΠ με μόνιμες σχέσεις εργασίας.

(β) Την μη εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, μόνο ισχυρές Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες μπορούν να διασφαλίσουν το Δημόσιο Συμφέρον, να προστατεύσουν το Περιβάλλον και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες για ποιοτικές και ασφαλείς Δημόσιες Υποδομές.

(γ) Πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές.

Διεκδικώντας τα παραπάνω και τιμώντας ταυτόχρονα τα 50 έτη από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου, διοργανώνουμε εβδομάδα δράσεων που περιλαμβάνει:

  1. Απεργία – Αποχή των μελών μας, από τη Δευτέρα 13/11/2023 έως και την Παρασκευή 17/11/2023 από τις Επιτροπές Διενέργειας Διαγωνισμών και Αξιολόγησης Προσφορών, από το πληροφοριακό σύστημα του e-adeies, από την σύνταξη πράξεων προσκυρώσεων – τακτοποιήσεων και αναλογισμού, πράξεων εφαρμογής κλπ, και από όλα τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής, ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. Α’ & Β’, ΚΕΣΥΠΟΘΑ, ΚΕΣΑ. (Από την απεργία – αποχή εξαιρούνται οι πράξεις που έχουν να κάνουν με έργα και δράσεις τα οποία σχετίζονται με θέματα διαχείρισης της Δημόσιας Υγείας καθώς και της αντιμετώπισης – αποκατάστασης φυσικών καταστροφών και επικινδύνως ετοιμόρροπων κατασκευών).
  2. Προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας την 17η Νοεμβρίου 2023
  3. Συναντήσεις με φορείς (Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης) την Τετάρτη 15/11/2023

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει με ομόφωνη απόφαση της και η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.