Ετος ξενων γλωσσων

Ευρωπαϊκό έτος γλωσσών έχει ανακηρυχθεί το 2001. Στο πλαίσιο του εορ-τασμού του, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και το υπουργείο Παιδείας διοργανώνουν συνέδριο με τον τίτλο: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Καθηγητών Ξένων Γλωσσών».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το συνέδριο θα αναδείξει τις εμπειρίες καθηγητών που εκπαιδεύουν τους καθηγητές ξένων γλωσσών, τα προβλήματα που παρουσιάζονται, τα συστήματα εκπαίδευσης που υπάρχουν, ενώ ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν είναι η ανάπτυξη ενός προτύπου που εξυπηρετεί τους στόχους μιας σύγχρονης ελληνικής ευρωπαϊκής εκπαίδευσης.

Θα γίνουν δύο κεντρικές ομιλίες και τοποθετήσεις ομιλητών σε τρία στρογγυλά τραπέζια που θα καλύψουν την εξής θεματολογία:

•Ανάδειξη προβλημάτων στην κατάρτιση εκπαιδευτών, γεωγραφικοί, κοινωνικοί, θεσμικοί και άλλοι παράγοντες και ευρωπαϊκή διάσταση.

•Καταγραφή αναγκών και προτεραιοτήτων στην εκπαίδευση εκπαιδευτών καθηγητών ξένων γλωσσών και βελτίωση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης κατάρτισής τους μέσα από την ανάπτυξη της εκπαίδευσης των εκπαιδευτών των καθηγητών.

•Διατύπωση προδιαγραφών προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική.


Στα στρογγυλά τραπέζια εισηγητές θα είναι έγκριτοι καθηγητές ξένων γλωσσών, καθώς και εκπαιδευτές καθηγητών που διδάσκουν ξένες γλώσσες, Έλληνες και Ευρωπαίοι, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και μορφωτικών ινστιτούτων.

Έπειτα από κάθε στρογγυλό τραπέζι θα ακολουθήσουν ερωτήσεις του κοινού και συζήτηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ε.Α.Π., η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική, γλώσσα εργασίας θα είναι η αγγλική, ενώ θα υπάρχει μετάφραση και στα γαλλικά.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην Αθήνα (οδός Ομήρου 14-16) στο Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε,, από τις 9.30 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Ε.Α.Π. www.eap.gr, link ανακοινώσεις, e-mail:[email protected], αρμόδια κ. Μάγδα Κολοβού).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.