Ετοιμος για την ελευση της Παναγιας του «Αξιον Εστιν» και ο εμπορικος κοσμος της Κομοτηνης

Κική Κωνσταντινίδου: «Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλους τους επισκέπτες»

Όπως είναι γνωστό, η έλευση και παραμονή στην πόλη μας της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστίν» αναμένεται να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες στην Κομοτηνή, μιας και η εικόνα σπάνια εξέρχεται του Αγίου Όρους.

Για αυτό και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, με πρόσφατη ανακοίνωσή του, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής διαμόρφωσε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων κατά τη διάρκεια παραμονής της Εικόνας, με λειτουργία το απόγευμα από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή, και μέχρι τις 4 το απόγευμα το Σάββατο.

Όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία για τους επισκέπτες

Η κίνηση που έγινε για την έλευση της εικόνας από πλευρά της Μητροπόλεως είναι πολύ σημαντική, τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κική Κωνσταντινίδου μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου, και ο Εμπορικός Σύλλογος δεν θα μπορούσε να μην συνδράμει σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ώστε να γίνει η υποδοχή με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και να εξυπηρετηθεί το καταναλωτικό κοινό και ο κόσμος που θα επισκεφτεί την περιοχή μας.

Ευχαρίστησε δε τον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα για την αγαστή συνεργασία τους, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια που κάνει για την Κομοτηνή και την Ροδόπη.

Για αυτό και προχώρησαν στις αλλαγές στο ωράριο, ώστε να εξυπηρετήσουν τόσο τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και τα καταστήματα ώστε να μπορέσει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η παραμονή του κόσμου αλλά και η εμπειρία καταστηματαρχών και πελατών στην πόλη.

Για αυτό και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα υποδοχής της εικόνας, η αγορά θα ανοίξει στις 7, όταν και η εικόνα θα βρίσκεται στο Ηρώο της πόλης, ώστε να είναι καλύτερη η εικόνα της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες να μπορέσουν να βγουν μια βόλτα στην αγορά αφού προσκυνήσουν την εικόνα, και να γνωρίσουν την περιοχή μας.

Ευκαιρία για την πόλη

«Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλους τους επισκέπτες που θα έρθουν για την Εικόνα» ανέφερε. Για αυτό και η αγορά θα είναι ανοιχτή το απόγευμα και την Τετάρτη, πέρα Πέμπτης και Παρασκευής που οι ώρες λειτουργίας ούτως ή άλλως εκτείνονται και στο απόγευμα, ενώ το Σάββατο θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 4.

Το ωράριο αυτό, που καταρτίστηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο ένδυσης υπόδησης, δεν είναι υποχρεωτικό, παρόλα αυτά η κ. Κωνσταντινίδου πιστεύει πως αποτελεί μια ευκαιρία για να μπορέσουν οι επισκέπτες της πόλης να καταναλώσουν και να γνωρίσουν την πόλη μας καλύτερα. «Αξίζει τον κόπο να κάνουμε αυτή την προσπάθεια για την πόλη μας, τα μαγαζιά μας και την κοινωνία μας» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.