Ετοιμοι να καλυψουν ολες τις αναγκες οι Ασφαλιστες της Ροδοπης

Ενημέρωση πολιτών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης

Όλο και περισσότερες γίνονται οι δυνατότητες της ιδιωτικής ασφάλισης, που ανοίγεται συνεχώς σε νέους τομείς. Αυτό τόνισαν τα μέλη του Συλλόγου Ασφαλιστικών Συμβούλων Ροδόπης που το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, βρέθηκαν στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής για να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας για τις δυνατότητες που αυτή παρέχει.

Άλλωστε υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια τόσο στον τομέα της ασφάλισης υγείας όσο και για την διασφάλιση επιπλέον πόρων μετά τη συνταξιοδότηση, ενώ ανοίγονται και νέα θέματα, όπως η ασφάλιση κατοικίας.

Υγεία και σύνταξη οι βασικές ανησυχίες

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, δύο ζητήματα απασχολούν πολύ τους συμπολίτες μας, αυτό της Υγείας, και αυτό της Σύνταξης, σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Συμβούλων Ροδόπης κ. Μιχάλης Κατρανιτσιώτης.

«Καθημερινά ακούμε για τη μείωση των συντάξεων, ότι οι ιδιωτικές κλινικές έχουν τεράστια κόστη» σημείωσε.

Ιδίως στο θέμα της υγείας, πέρα από τα γνωστά ζητήματα του ΕΣΥ, η πανδημία επιδείνωσε ιδιαίτερα την κατάσταση. Μάλιστα ο κ. Κατρανιτσιώτης σημείωσε πως ακόμα και οι απλές επεμβάσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία περιορίστηκαν, αναγκάζοντας αρκετούς να καταφύγουν στις ιδιωτικές κλινικές, το κόστος των οποίων έχει καταστεί πολύ υψηλό.

Εκεί έρχεται η ιδιωτική ασφάλιση, όχι για να αντικαταστήσει, αλλά να «παντρευτεί» με την κρατική ασφάλιση, και ήδη τα τελευταία χρόνια διερευνάται πώς θα λάβει χώρα αυτή ακριβώς η συνεργασία.

Σκοπός των Ασφαλιστικών Συμβούλων λοιπόν είναι να ενημερώσουν τον κόσμο. «Δεν είμαστε πωλητές, δεν πουλάμε προϊόντα, γίνεται μια συζήτηση με τον υποψήφιο πελάτη, γίνεται μια οικονομοτεχνική μελέτη, και εντοπίζονται οι ανάγκες του» σημείωσε, και από εκεί προτείνουν λύσεις για αυτές.

Σημαντικό ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας

Επίσης, ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας υπήρχε πάντα, από την ασφάλεια αυτοκινήτου, που είναι υποχρεωτική, αλλά και σε θέματα ασφάλισης και υγείας. Ένα θέμα που συζητείται τα τελευταία χρόνια, σημείωσε, είναι και η ασφάλιση περιουσίας, που αφορά ζημιές που έχουν συμβεί είτε από φυσικές καταστροφές ή άλλους λόγους. Υπάρχει λοιπόν ένα σχέδιο να γίνει υποχρεωτική η ασφάλιση κατοικίας, το κόστος για την οποία, σημείωσε ο κ. Κατρανιτσιώτης, είναι μικρό, ανάλογα φυσικά με την περίπτωση.

Όσο για το κομμάτι της υγείας, τόνισε πως με τα κόστη σε εξωτερικούς γιατρούς και κλινικές να είναι πολύ μεγάλα, και την υποστήριξη στα κρατικά Νοσοκομεία να μην είναι, όπως φαίνεται, αυτή που θα έπρεπε, οι συμπολίτες μας απευθύνονται στους ασφαλιστές για να υποστηρίξουν θέματα υγείας για τα οποία θα χρειαστεί να απευθυνθούν σε ιδιωτική κλινική.

Τέλος ενδιαφέρον έχει υπάρξει, μετά τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις στην ασφάλιση, για τα συνταξιοδοτικά προγράμματα. Το ενδιαφέρον για την αποταμίευση είναι σημαντικό, και οι ασφαλιστές υποστηρίζουν όποια αιτήματα υπάρχουν.

Στο θέμα της συνταξιοδότησης, όπου υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, όλοι θέλουν όταν βγουν στη σύνταξη να διατηρήσουν το επίπεδο ζωής και την αξιοπρέπειά τους και εκεί έρχονται οι ασφαλιστές της Ροδόπης να δώσουν λύσεις.

Απαραίτητη η πιστοποίηση για τους Ασφαλιστές

Η δουλειά του Ασφαλιστή βέβαια τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει σημαντικά, μιας και όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Σύλλογο και το Επιμελητήριο, είναι όλοι πιστοποιημένοι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι, που σημαίνει ότι έχουν περάσει από εξετάσεις για να πάρουν την άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, έχουν εγγραφεί στα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης.

Την ίδια ώρα όλοι, ανεξάρτητα από τα χρόνια που εργάζονται στον τομέα, πρέπει να πιστοποιούνται ξανά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Για αυτό και ο κ. Κατρανιτσιώτης επισήμανε την προσοχή σε δίκτυα τα οποία δεν είναι πλήρως νόμιμα, όπως τα δίκτυα των τραπεζών μέσω των οποίων οι υπάλληλοι, χωρίς να έχουν την πιστοποίηση, μιλούν για ασφάλιση στους πελάτες, αλλά και στο διαδίκτυο, όπου όλοι όσοι κάνουν τη δουλειά του Ασφαλιστή δεν είναι πιστοποιημένοι.

Αυτό είναι ένα θέμα που προσπαθούν να διαχειριστούν, και είναι ανοιχτοί στο κοινό της Ροδόπης να τους καταγγείλουν τέτοια θέματα, ώστε τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν της κατάστασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.