Ετοιμο το 91% του αγωγου φυσικου αεριου Κομοτηνη – Σταρα Ζαγορα

Σύμφωνα με την κοινοπραξία που εκτελεί το project, τα υπόλοιπα έργα είναι οι δύο σταθμοί μέτρησης βενζίνης κοντά στη Στάρα Ζαγορά και την Κομοτηνή

Από τα μέσα Απριλίου, έχει ολοκληρωθεί το 91% όλων των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων για τον αγωγό IGB, τον αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας που ξεκινά από την Κομοτηνή και φτάνει μέχρι τη Στάρα Ζαγόρα.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία που εκτελεί το project, τα υπόλοιπα έργα είναι οι δύο σταθμοί μέτρησης βενζίνης κοντά στη Στάρα Ζαγορά και την Κομοτηνή. Και οι δύο προχωρούν καλά – το GMS Stara Zagora ολοκληρώθηκε στο 87% και η δοκιμή του σταθμού αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στα τέλη Απριλίου. Έτοιμος στο επίπεδο του 66% είναι ο μετρητικός σταθμός φυσικού αερίου στην Κομοτηνή -μια σημαντικά μεγαλύτερη εγκατάσταση και ο εργολάβος EPC έχει δεσμευτεί να τον ολοκληρώσει το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Το κέντρο αποστολής κοντά στη βουλγαρική πόλη Χάσκοβο έχει σχεδόν τελειώσει. Με το 97% των κατασκευαστικών εργασιών να έχει ήδη γίνει, η εγκατάσταση και η δοκιμή των συστημάτων οργάνων και ελέγχου είναι το επόμενο προγραμματισμένο βήμα.

Η αποκατάσταση έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη τη διαδρομή του αγωγού. Και τα 182 χιλιόμετρα της διασύνδεσης θα πρέπει να αποκατασταθούν στην αρχική τους κατάσταση σύμφωνα με όλα τα ισχύοντα περιβαλλοντικά πρότυπα και την τοπική νομοθεσία. Από τα μέσα Απριλίου, περισσότερα από 70 χλμ. έχουν ήδη αποκατασταθεί πλήρως.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.