Εστιαση: Ανοιγει σημερα η πλατφορμα για την ενισχυση των επιχειρησεων

Ετοιμάζεται πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού

Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την ενίσχυση στην εστίαση, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, προσθέτοντας πως οι επιχειρηματίες έχουν την δυνατότητα να δουν κατευθείαν τι ποσό θα λάβουν.

Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «όπου έχει υπάρξει επιστρεπτέα προκαταβολή υπάρχει η προϋπόθεση της μη απόλυσης».

Ακόμα, μιλώντας στον «ΑΝΤ1», ο αναπληρωτής υπουργός αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται πρόγραμμα 425 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του τουρισμού.

Σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση μπορούν να μετακινηθούν και μετά τις 12.30 με το χαρτί από το ΕΡΓΑΝΗ, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να έχουν επιστρέψει σπίτι τους μέχρι τις 12.30.

Για τους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «οι επιχειρήσεις είναι χιλιάδες όπως και οι έλεγχοι. Το σύστημα των ελέγχων έχει αλλάξει. Επιβάλλονται πρόστιμα. Δεν μπορεί να είναι ο έλεγχος σε κάθε χώρο εστίασης καθημερινά. Γίνονται όμως χιλιάδες έλεγχοι».

Τέλος, για το αν θα υπάρξει προτεραιοποίηση για εμβολιασμούς σε εστίαση και τουρισμό ο κ. Παπαθανάσης είπε πως αυτό θα το αποφασίσει η επιτροπή των ειδικών. Τόνισε, ωστόσο, ότι γίνονται 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα και ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν γίνει 5,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από επιχειρηματίες που διοργανώνουν γάμους σε κτήματα, με αφορμή τον περιορισμό των 100 ατόμων, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «από τώρα μέχρι την ώρα που θα ξεκινήσουν αυτές οι εκδηλώσεις η επιτροπή θα ξαναδεί το θέμα».

Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι τέλος του μήνα ισχύει η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης. «Αυτό μπορεί να αλλάξει», τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.