Εργατικο ατυχημα στο εργοταξιο της ΤΕΡΝΑ στην Κομοτηνη καταγγελλει η ΕΝΙΔΥΚ

Εργαζόμενος έπεσε από μεγάλο ύψος σύμφωνα με το συνδικαλιστικό σωματείο

Εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο κατασκευής της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής των ΤΕΡΝΑ – Motor Oil στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής.

«Πριν από μερικές μέρες γίναμε θεατές σοβαρού τραυματισμού συναδέλφου, ο οποίος έπεσε από μεγάλο ύψος κατά την διάρκεια εργασιών στο εργοτάξιο της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής των ΤΕΡΝΑ – Motor Oil στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο και συνεχίζει:

«Την ώρα που η κυβέρνηση και η εταιρία διαφημίζουν την κατά τα άλλα στρατηγική επένδυση η οποία θα φέρει “πολλαπλά οφέλη” στην οικονομία, οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι από την μία με το κύμα ακρίβειας στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος με τα πολύχρωμα τιμολόγια και τους μισθούς μας να μην φτάνουν ούτε για τα βασικά, και από την άλλη με τον κίνδυνο να σακατευτούμε ή και να μην γυρίσουμε σπίτια μας μετά τη λήξη του ωραρίου».

Το συνδικαλιστικό σωματείο τονίζει πως «το τελευταίο διάστημα τα εργατικά “ατυχήματα” αυξάνονται συνεχώς λόγω της εντατικοποίησης της δουλειάς, την οποία επιβάλουν οι μεγαλοεργολάβοι αξιοποιώντας όλο το νομικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις και του ανύπαρκτου ελέγχου από το ΣΕΠΕ» και επισημαίνει πως «οι ευθύνες τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι εγκληματικές». Απαιτεί δε:

  • Εδώ και τώρα να διαλευκανθούν τα αίτια του συγκεκριμένου «ατυχήματος».
  • Τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφαλείας και αυστηροποίησή τους ιδιαίτερα όσο προχωράει η κατασκευή του έργου και επιδεινώνεται ο καιρός λόγω χειμώνα (χαμηλές θερμοκρασίες και αέρας).
  • Να αυξηθούν οι έλεγχοι ώστε αυτά να εφαρμόζονται. Να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΣΕΠΕ με την δημιουργία Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης στην Ροδόπη με πλήρη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό.

Κλείνοντας καλεί «όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν τη δύναμή τους, να έρθουν σε επαφή με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Να μην υποκύπτουν σε κανέναν εκβιασμό ή δίλημμα από την εργοδοσία. Να γίνει υπόθεση δική μας η ίδια μας η ζωή, τα δικά μας συμφέροντα κι όχι αυτών που ζουν από τη δική μας δουλειά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.