Ερχονται πανω απο 800 μηχανικοι στις Υπηρεσιες Δομησης των Δημων

Τον προσεχή Μάιο θα τρέξουν οι διαδικασίες σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών

Την τοποθέτηση 804 μηχανικών στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων τον προσεχή Μάιο ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επικαλούμενος ενημέρωση που έλαβε από το ΑΣΕΠ.

Σε απάντηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, ο κ. Βορίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Πόσοι μηχανικοί έχουν τοποθετηθεί από το 2010 έως το 2018; Μηδέν. Πόσοι προσελήφθησαν επί ΣΥΡΙΖΑ με την 3Κ το 2018 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση; Χιλιάδες άνθρωποι; Πόσοι μηχανικοί προσελήφθησαν; Ένας», ανέφερε ο υπουργός, τονίζοντας ότι από το 2020 έως το 2022 έχουν τοποθετηθεί και απασχολούνται στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων 3.932 μηχανικοί, αναφέροντας ότι στους σημερινούς υπηρετούντες πρόκειται να προστεθεί ακόμη ένα ποσοστό της τάξεως του 23%.

Επίσης, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν Δήμο να συγκροτήσει Υπηρεσίες Δόμησης, ενημερώνοντας παράλληλα ότι αρκετοί Δήμοι υποβάλλουν αιτήματα για προλήψεις μηχανικών στις Τεχνικές τους Υπηρεσίες και όχι στις Υπηρεσίες Δόμησης και προανήγγειλε θεσμική παρέμβαση ώστε να αναγνωριστεί η διαμορφωθείσα κατάσταση.

«Εμείς είμαστε σε συνεννόηση με όλους τους Δήμους και το Τεχνικό Επιμελητήριο για όλα αυτά τα ζητήματα και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδηλωθεί η σχετική νομοθετική μας πρωτοβουλία», κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.