Ερχεται προκηρυξη για 2.000 προσληψεις μονιμων απο επιτυχοντες του ΑΣΕΠ

Προτεραιότητα στους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, αδιόριστους εδώ και πολλά χρόνια, δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στις 2.000 προσλήψεις που απομένουν για μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων.
 
Μέσα στις επόμενες ημέρες, το ΑΣΕΠ θα εκδώσει προκήρυξη που θα καλεί τους ενδιαφερόμενους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που παραμένουν αδιόριστοι ώστε να εκδηλώσουν την διαθεσιμότητα τους για διορισμό. Έτσι θα υπάρξει και μια επικαιροποίηση των προσόντων τους για να εντοπίσει η ανεξάρτητη αρχή σε ποιά θέση θα τοποθετηθεί ο κάθε αδιόριστος.
 
Ακολούθως, θα καταρτιστούν μια λίστα με τους υποψηφίους ανά ειδικότητα και ένας πίνακας ανά υπηρεσία με τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Η διαδικασία αυτή έχει επαναληφθεί επί υπουργίας κ. Μητσοτάκη. Οι επιτυχόντες, για να μπορούν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους θα πρέπει σε πρώτη φάση να ταυτοποιηθούν στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), στη διαδρομή: Online Υπηρεσίες – Αίτηση ταυτοποίησης Υποψηφίων.
 
Για την ταυτοποίηση των ενδιαφερομένων στις online υπηρεσίες του ΑΣΕΠ απαιτείται η ύπαρξη λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο οποίο, με την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης ταυτοποίησης, θα αποσταλούν οι κωδικοί πρόσβασης που θα επιτρέπουν την είσοδο στο σύστημα καθώς επίσης και σχετικός σύνδεσμος ενεργοποίησης του λογαριασμού. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ επιλέγοντας τον φορέα της προτίμησής τους, προκειμένου να διοριστούν άμεσα. Οι φορείς που δεν θα καλύψουν τις ανάγκες τους με τις ειδικότητες των παλαιών διοριστέων θα μπορούν να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό μέσω διαγωνισμού που θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.