Ερχεται νεα προκηρυξη LEADER εργων ιδιωτικου χαρακτηρα απο την Αναπτυξιακη Ροδοπης

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Δημήτρη Λουρίκα πέτυχαν νέα πρόσθετη υπερδέσμευση ύψους 1.000.000 ευρώ

Την δυνατότητα πρόσθετης υπερδέσμευσης της τάξεως του 1.000.000 ευρώ για νέες εντάξεις έργων στο τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER πέτυχε η Αναπτυξιακή Ροδόπης.

Σύμφωνα με τον κ.Δημήτρη Λουρίκα η νέα υπερδέσμευση ήρθε ως αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης των στελεχών της Αναπτυξιακής με τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Γεωργίας κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Όπως εξηγεί με απόφασή του, παρέχεται η δυνατότητα πρόσθετης υπερδέσμευσης στην ΑΝ.ΡΟ. ύψους 1.000.000 ευρώκαι συνεπώς επιτρέπεται η ένταξη πράξεων ύψους δημόσιας δαπάνης 1.000.000 ευρώ έργων ιδιωτικού χαρακτήρα του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER.

«Αυτό απλά σημαίνει ότι άμεσα η Αναπτυξιακή Ροδόπης θα προχωρήσει σε νέα προκήρυξη προτάσεων LEADER ιδιωτικού χαρακτήρα, στα οποία η ενίσχυση που θα δοθεί θα είναι συνολικά 1.000.000 ευρώ» αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση ο ίδιος εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του σε όλη την ομάδα της Αναπτυξιακής Ροδόπης που  όπως επισημαίνει «με υπευθυνότητα και σοβαρότητα οδήγησε το Υπουργείο Γεωργίας να δηλώσει χαρακτηριστικά:  “Η δυνατότητα χρήσης της εν λόγω υπερδέσμευσης, στηρίζεται στην εμπειρία διαχείρισης παρεμβάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα της Αναπτυξιακής Ροδόπης και στα υψηλά ποσοστά απορρόφησης που αυτή εμφανίζει”».

Όπως επισημαίνει ο ίδιος «ξεκινήσαμε με έγκριση προτάσεων ιδιωτικού χαρακτήρα ύψους 4.250.000 ευρώ.  Σήμερα φτάσαμε στα 12.500.000 ευρώ  και συνεχίζουμε …».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.