Ερχεται η προσκληση για τα δικτυα φυσικου αεριου στην ΠΑΜΘ

Από το πακέτο Γιούνγκερ θέλει η ΔΕΠΑ να χρηματοδοτήσει το δικό της μέρος του έργου που θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 115 εκ. ευρώ

Συνολικά 32 εκ. ευρώ θα καταβάλλει η περιφέρεια για να υλοποιηθεί το έργο της δημιουργίας δικτύων φυσικού αερίου σε 6 πόλεις της Περιφέρειας, με την πρόσκληση για το έργο να αναμένεται το αργότερο σε ένα μήνα. Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης κατά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα την Δευτέρα.
 
Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως υπήρξαν κάποιες αλλαγές στους προϋπολογισμούς της δημιουργίας των δικτύων, κυρίως λόγω τεχνικών αστοχιών από τη ΔΕΠΑ. Έτσι τελικά ο προϋπολογισμός θα φτάσει στα 115 εκ. ευρώ μαζί με τις συνδέσεις, από τα οποία η Περιφέρεια θα καταβάλλει τα 32 εκ. ευρώ.
 
Μάλιστα στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί μια επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, ώστε να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο, το οποίο θα έχει όφελος για τους πολίτες της περιοχής μας. Πρόθεση όλων των πλευρών είναι το αργότερο σε ένα μήνα από τώρα να βγει η πρόσκληση και το έργο να ενταχτεί, όσον αφορά τη χρηματοδότηση της ΔΕΠΑ, στο πακέτο Γιούνγκερ, κάτι το οποίο όμως δεν είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας να προωθήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.