Επιτυχης η ενδυναμωση της τοπικης επιχειρηματικοτητας χαρη στο SeeG Ελλαδα-Βουλγαρια

Σημαντικά τα αποτελέσματα του έργου

Το έργο «Ενδυνάμωση επιχειρήσεων στην Αναζήτηση Αναπτυξιακών Προοπτικών – SeeG» υλοποιήθηκε από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (Ελλάδα), σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας–Σχολή Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ελλάδα), τον Οργανισμό Οικονομικής Ανάπτυξης Μπάνσκο (Βουλγαρία) και τον Τοπικό Οργανισμό Οικονομικής Ανάπτυξης – Ράζλογκ (Βουλγαρία).

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη δημιουργία-προώθηση ενός οικοσυστήματος που ευνοεί την επιχειρηματικότητα και τους επιχειρηματίες και στοχεύει στην προώθηση ενός περιβάλλοντος που υποστηρίζει τους επιχειρηματίες (συμπεριλαμβανομένων των νεοσύστατων επιχειρήσεων), προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες στις πραγματικές τους ανάγκες, αξιοποιώντας τη δυνατότητα «ευρείας» προβολής τους και καλλιεργώντας συνθήκες συνεργασίας και δικτύωσης.

Κατά το διάστημα που προηγήθηκε οι συνεργάτες του Έργου σχεδίασαν, προετοίμασαν και υλοποίησαν πλήθος δράσεων, στοχοπροσηλωμένο στις βασικές προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου.

Αποτελέσματα Έργου

Τα κύρια αποτελέσματα του έργου που βελτίωσαν σημαντικά τις συνθήκες επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή και συνέβαλαν στους κύριους στόχους του έργου είναι:

  • Η υλοποίηση δράσεων δικτύωσης όπως στρογγυλές τράπεζες, επιχειρηματικά φόρουμ, θεματικά εργαστήρια και πλατφόρμα ευκαιριών εταιρικής σχέσης, που συμβάλλουν στην προώθηση της διακρατικής συνεργασίας.
  • Η δημιουργία ενός στρατηγικού πλαισίου επιχειρηματικής ανάπτυξης που περιλαμβάνει μελέτη χαρτογράφησης στη διασυνοριακή περιοχή και, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βέλτιστες πρακτικές σε θέματα καινοτομίας, εξωστρέφειας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
  • Η ενίσχυση του συστήματος υποστήριξης των ΜμΕ μέσω της ανάπτυξης εκπαιδευτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων διαδικτυακών σεμιναρίων και εργαλείων.
  • Η υλοποίηση εκπαιδεύσεων με επίκεντρο την οργάνωση & διαχείριση ΜμΕ με έμφαση σε περιόδους κρίσης, βιώσιμες τεχνικές οικονομικής διαχείρισης-ανάκτησης οφειλών, χαμηλού κόστους αποδοτικές τεχνολογίες πληροφορικής, επιταχυντές ανάπτυξης, εξάλειψη περιορισμών κ.λπ.
  • Η υλοποίηση συνεδριών ενίσχυσης επιχειρηματικών δεξιοτήτων που επικεντρώνονται σε 2 κύριες κατηγορίες, κατά την κατάρτιση προφίλ των δικαιούχων: (α) την προώθηση της προσωπικής ανάπτυξης, της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων δικτύωσης για νέους ή επιχειρηματίες και (β) την προσαρμογή των επιχειρήσεων στις νέες απαιτήσεις προτύπων ISO, ανάλυση και διαχείριση κινδύνου, σχέδιο επιχειρησιακής συνέχειας, GDPR κ.λπ.
  • Η πραγματοποίηση θεματικών εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων μελέτης, με επίκεντρο τη διαχείριση καινοτομίας, την εξωστρέφεια, την κοινωνική οικονομία, τις startups, την αξιολόγηση ευκαιριών χρηματοδότησης, τις ίσες ευκαιρίες και την απαγόρευση των διακρίσεων στις επιχειρήσεις, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
  • Η ανάπτυξη ενός μοντέλου υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επίπεδο επιχείρησης ή ομάδας, εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών και επιχειρηματικής καθοδήγησης για επιχειρηματίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.