Επιστροφη στα κερδη το 2018 για την ΕΒΖ

Ο διπλός στόχος της βιομηχανίας

Αισιοδοξία ότι η ΕΒΖ θα καταφέρει να επιστρέψει στα κέρδη το 2018, όπως προβλέπει το επιχειρηματικό σχέδιο επικρατεί στη διοίκησης της εταιρείας Κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης που μίλησε στην «Η» επισημαίνει πως τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης θα κάνουν την εμφάνισή τους από την φετινή χρήση 2016/2017 που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, με αποκορύφωνα τη θεαματική συρρίκνωση των ζημιών στα 4 εκατ. ευρώ από 30 εκατ. ευρώ που ήταν στην προηγούμενη χρήση 2015/2016. Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, η βελτίωση προήλθε από την καλύτερη διαχείριση που έγινε τα δυο τελευταία χρόνια, τη μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και τις κινήσεις για την αύξηση των πωλήσεων.
 
Η διοίκηση της ΕΒΖ υπό τον Γιώργο Ρώσσιο συνεχίζει τις ενέργειες για πείσει τους τευτλοπαραγωγούς να αυξήσουν τις καλλιεργούμενες εκτάσεις και κατ’ επέκταση τις παραγώμενες ποσότητες στους 120.000 τόνους από 50.000 που ήταν την προηγούμενη περίοδο, ώστε να είναι βιώσιμη και αποδοτική η παραγωγική διαδικασία και να μπουν στην παραγωγή τρία εργοστάσια (Πλαταίες, Ορεστιάδα και Σέρρες).
 
«Αγκάθι» στην όλη προσπάθεια είναι η επιφυλακτική στάση που εξακολουθούν να τηρούν οι τευτλοπαραγωγοί λόγω της ασυνέπειας που επέδειξε η εταιρεία στην εξόφληση της παραγωγής που εισκόμισαν την περσινή χρονιά, με τα οφειλόμενα να υπολογίζονται σε περίπου 6,5 εκατ. ευρώ.  Από την άλλη πλευρά, στα επιχειρήματα που θα επιστρατεύσει η εταιρεία είναι πως παρά τις δυσμενείς συνθήκες έχουν λάβει ήδη το 47% από το σύνολο των 13 εκατ. ευρώ που οφείλει να τους καταβάλλει η βιομηχανία για την καμπάνια του 2016 αλλά και την υπόσχεση πως θα προσπαθήσει να τους εξασφαλίσει τα βασικά εφόδια, τουτέστιν τα λιπάσματα και τα φάρμακα για την καινούρια καμπάνια.
 
Τέλος, αναφορικά με την έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στην Σερβία, πηγές της ΕΒΖ ξεκαθαρίζουν πως είναι μια υπόθεση που αφορά στην τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Υπενθυμίζεται ότι ήδη «τρέχει» ο διαγωνισμός για μια σειρά μη παραγωγικά ακίνητα της ΕΒΖ εντός της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων το εργοστάσιο της Ξάνθης, με την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών να έχει οριστεί από την Πειραιώς Real Estate για τις 16 Ιανουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.