Επιστολη –προσκληση των ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ και Σερρων προς τον διοικητη του ΟΑΕΕ

Δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του Δ. Τσακίρη - «Θα ήταν μεγάλη μας χαρά, την εναπομείνασα ζωηράδα και ευρηματικότητα, να έχουμε την ευκαιρία να την μεταλαμπαδεύσουμε και σε σας»

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ απέστειλαν οι πρόεδροι των ΟΕΒΕΣ ΑΜΘ και Σερρών, απευθύνοντάς του πρόσκληση να επισκεφθεί την περιοχή. Σε σκωπτικό τόνο οι Ομοσπονδίες, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ περί μετανάστευσης στη Βουλγαρία όσων αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές, που ξεσήκωσαν αντιδράσεις αλλά και την εξήγηση που έδωσε ο διοικητής και φαίνεται πως δεν έπεισε τους προέδρους των ΟΕΒΕΣ, τον καλούν να επισκεφθεί την περιοχή ώστε να του «καταδείξουν ότι οι επαγγελματίες της περιοχής που εκπροσωπούμε, εξαντλούν την ζωηράδα και την ευρηματικότητά τους στο να ανακαλύπτουν καθημερινώς μεθόδους επιβίωσης των επιχειρήσεων του». 

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 

«κ. Διοικητά,
 
Τις τελευταίες μέρες έχουν δημιουργηθεί αρνητικές εντυπώσεις προς το πρόσωπό σας και κατ’ επέκταση προς τον φορέα στον οποίο σας έχει διορίσει η κυβέρνηση, με τις φερόμενες δηλώσεις σας όπου προτρέπετε αυτούς που αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές να μεταναστεύσουν οικογενειακώς στη Βουλγαρία.
 
 Με νέα δήλωσή σας ισχυριστήκατε ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις σας που ως είχαν στόχο να καταδείξουν ότι η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής.
 
Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Περιφέρειας, σας καλούν στην Περιφέρεια για να σας καταδείξουν ότι οι επαγγελματίες της περιοχής που εκπροσωπούμε, εξαντλούν την ζωηράδα και την ευρηματικότητά τους στο να ανακαλύπτουν καθημερινώς μεθόδους επιβίωσης των επιχειρήσεων τους.
 
Επίσης μέσω των θεσμικών τους φορέων εξαντλούν την ζωηράδα και την ευρηματικότητά τους σε εμπεριστατωμένες προτάσεις προς την Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. για την επιβίωση του ταμείου, για την διασφάλιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, για την καλυτέρευση των υπηρεσιών που προσφέρει το ταμείο στους ασφαλισμένους του και την εξάλειψη της νοοτροπίας να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας.
 
Κλείνοντας θα ήταν μεγάλη μας χαρά, την εναπομείνασα ζωηράδα και ευρηματικότητα, που όπως λέτε διαθέτουμε, να έχουμε την ευκαιρία να την μεταλαμπαδεύσουμε και σε σας αφού θεωρούμε ότι και εσείς στοχεύετε με τις πράξεις σας στην ολοένα και καλύτερη λειτουργία του Ο.Α.Ε.Ε.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.